Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

STRONA HLONDIANUM.PL

12 Lis 2010, 16:24

Żadna z moich trzech przeglądarek nie może wczytać strony: hlondianum.pl , a strona jest aktualnie dostępna (pytałem osobę odbierającą telefony).
Mój system:
Windows 7; 2. - Vista.

Nie wiem czy te informacje są wystarczające...
Proszę o rady...

Re: STRONA HLONDIANUM.PL

12 Lis 2010, 18:00

U mnie strona działa bez problemu.

Przez jakie przeglądarki próbujesz wejść na tą stronę????

Spróbuj także wejść na nią przy wyłączonym antywirusie/firewallu, bo może on blokuje wczytywanie strony.

12 Lis 2010, 19:24

Sprawdzałem na: Mozilli, IE, Opera; - najnowsze wersje.
Mimo iż wyłączyłem antywirusa - problem nadal się powtarza...
Sprawdzałem ten problem na komputerze kolegi - też nie wczytuje tej strony.
Mamy dostęp do Internetu od tego samego usługodawcy...ale wątpię aby on zablokował dostęp do tej strony...
Wszystkie inne strony oczywiście działają...

12 Lis 2010, 21:09

No to tu wszystko wskazywałoby na usługodawcę, skoro u Ciebie i u kolegi także nie działa ta stronka, a macie tego samego usługodawcę. U mnie stronka działa z kolei bez problemu. Spróbuj może jeszcze wejść przez Proxy.

12 Lis 2010, 21:37

Usługodawca piszę, że u niego działa. Sam nie wie co robić...

12 Lis 2010, 21:43

hm...
Wiesz Matti, nie jestem zbytnio dobrym znawcom komputerów....i nie wiem jak wejść przez proxy. Sprawdzałem google.pl, ale niewiele to dało...

12 Lis 2010, 23:03

Tutaj masz spis bramek proxy -> http://prx.centrump2p.com/

Wchodzisz na którąś z nich np. tą -> http://bramkiproxy.laptopow.com/, następnie wklejasz adres stronki w odpowiednim polu i klikasz Go. Możesz popróbować na różnych bramkach, sporo ich tam jest.

13 Lis 2010, 11:20

Matti - jesteś genialny.
Wyślij odpowiedź