Rozmowy na temat tworzenia stron www oraz programowania.
29 Maj 2017, 12:10
Mam problem ze stroną internetową, może ktoś się na tym zna. Prowadzę kwiaciarnię i ostatnio chciałam przebudować swoją strone internetową, zleciłam to znajomego i nie jestem jakos super zadowolona z efektu, no ale niech będzie… ale zauważyłam, że moja strona beznadziejnie się wyświetla na telefonie i zaczęłam czytać o tym i się pogubiłam, bo myślałam, że to jakoś automaytycznie się powinno zmieniać, a tu jakies strony mobilne, albo responsywne….? jaka jest w ogóle między nimi różnica i co polecacie? teraz to chyba juz zlecę jakiemuś profesjonaliście, żeby to poprawił
30 Maj 2017, 08:42
Z tego co kojarzę, to jak już masz stronę internetową, to możesz mieć tylko jej mobilną wersję, bo responsywne się buduje od początku… miałem to na studiach, ale nie pamiętam dokładnie, jak gadam źle to mnie poprawcie
30 Maj 2017, 16:44
Cześć,
Jeśli byś chciała to mogę stworzyć Ci mega fajną strone w bardzo niskiej cenie, oparta na Wordpressie i dobrze wyglądająca na telefonach( teraz to jest najważniejsze - według badań większość korzysta z telefonów - nie z komputerów) Mój mail -
[email protected]
31 Maj 2017, 09:41
Witaj! W dzisiejszych czasach posiadanie strony internetowej dostosowanej do urządzeń mobilnych staje się koniecznością. Użytkownicy coraz częściej przeglądają internet i dokonują zakupów właśnie za pomocą smartfonów. Zachęcam Cię do przeczytania naszego artykułu, w którym piszemy właśnie o tym, jak powinna wyglądać strona, która przyciąga klientów: [link został usunięty]. Odpowiadając na Twoje pytanie, rzeczywiście chociaż określeń “strona mobilna” i “responsywna” używa się zamiennie, istnieją między nimi dość spore różnice. Tak jak pisała moja poprzedniczka, strony responsywne najczęściej tworzy się, zakładając nowy serwis. Są to strony, które automatycznie dostosowują się do rozdzielczości urządzeń mobilnych. Ich niewątpliwymi zaletami jest to, że do zarządzania treścią wymagany jest tylko jeden system CMS oraz to, że są lepiej postrzegane przez Google, co może mieć wpływ na jej pozycje w wyszukiwarce. Natomiast strona mobilna to uproszczona wersja strony desktopowej, zawierająca najczęściej okrojoną grafikę i treść. Strony mobilne są najczęściej “lżejsze” niż responsywne, szybciej się ładują i posiadają łatwiejszą nawigację.
01 Cze 2017, 09:31
Hmm no dobra, teraz mam już jakaś jasność, ale się zastanawiam… z tego wynika, że lepsza dla mnie byłaby mobilna, tak? skoro już mam zrobioną stronę? dzięki Jakub za propozycję, ale jak widzisz dopiero się próbuję zorientować w temacie, czy zainwestować w zupełnie nową, responsywną stronę,
02 Cze 2017, 10:31
Wszystko tak naprawdę zależy od Twoich preferencji, tego, jaki masz budżet i kto jest Twoim klientem. Przy problemach ze stroną internetową warto wykonać jej audyt, wykryć jej ewentualne błędy i starać się je usunąć. Zwiększy to na pewno komfort użytkowania Twojej strony oraz może znacząco wpłynąć na jej pozycje w wyszukiwarce. Zapraszam Cię do kontaktu z nami:
[email protected]. W ramach wstępnych konsultacji proponujemy darmowy audyt strony internetowej.