Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Symulacja drugiego PC'ta

25 Sty 2007, 23:16

Witam! Chciałbym się dowiedzieć, czy istnieją takie programy które symulują drugi PC? Np. chciałbym zainstalować system operacyjny i sprawdzić jego możliwości, ale nie robiąc formatu. Czy jest takie coś możliwe?

25 Sty 2007, 23:28

nie chyba nie ma takiego programu. jedynie jest program który symuluje formatowanie, instalowanie i szybkie dostosowowanie windowsa xp.

Program jest darmowy:

Image
ściągnij klikając na obrazek

25 Sty 2007, 23:31

No tak, WinXP... Za parę dni kumpel przywiezie Vistę po ang i nie wiem czy warto instalować, a formata nie będę robić. Właśnie słyszałem o takim programie ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy....

25 Sty 2007, 23:49

nie ma po co instalować po angielsku... jest polska wersja beta... tylko jeszcze jej nigdzie nie znalazłem ;d

Interesujące jest to, ze na allegro już od 2 tygodni sprzedaja viste ultimade <czy jakos tak> po polsku :D drógie chiny sie z nas robią

np tu: http://allegro.pl/item160079268_nowosc_ ... ocja_.html

Premiery oficjalnej chyba jeszcze nie było, nie?

26 Sty 2007, 00:09

Dokładnie :) Jeśli chodzi o to, że jest po ang, nie ma się niczym martwić - są już na torrentach spolszczenia :P

P.S. Czy kojarzy ci się program z nazwą w stylu Workstation?

26 Sty 2007, 00:14

tylko z tym :D

hmm... ponoć spolszczenia do visty miało nigdy nie być ;) jak znajdziesz to zapodaj linka ;) to sobie sciagne angielską wersje bety i zainstaluje spolszczenie.

Czy beta ma pulpit AERO? Bo tylko dla tego chciałbym przetestować Viste, bo nie przepadam za zmianami np. takimi jak w office 2007 :/ zbyt nowe i nie koniecznie jak dla mnie przejrzyste ;d ale o gustach się nie dyskutuje.

26 Sty 2007, 00:18

Właśnie to!! :)

Wersja beta ma interfejs aero początkujący od Beta 1 :P W sieci są już wersje Final :P

P.S. Zaraz ci wyślę PM :P

27 Sty 2007, 19:59

http://www.vmware.com
VMWARE Server
Możesz robić wirtualnego PC i sprawdzac na nim rozne rzeczy.

27 Sty 2007, 22:50

Osobiście polecam utworzenie partycji w systemie dos i zainstalowanie windowsa na niej i bez żadnych komplikacji go później usuniesz
Wyślij odpowiedź