Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

System się nie uruchamia (Vista)

27 Kwi 2009, 21:05

Witam.
Mam od jakiegoś czasu taki problem, mianowicie przy odpalaniu kompa system się ładuje ale do pewnego momentu, tzn do tego paska z napisem Microsoft Corporation :)
...i dalej nie chce się uruchomić. Muszę ręcznie wyłączyć komp i raz jeszcze go uruchomić, wówczas startuje normalnie.
Jaka może być tego przyczyna?

Re: System się nie uruchamia (Vista)

29 Kwi 2009, 20:16

pobierz SREng oraz poczytaj OPIS programu

07 Maj 2009, 18:43

trochę późno, ale jest :)
http://wklej.eu/index.php?id=a83d62b215

07 Maj 2009, 21:16

od jakiego czasu się tak dzieje?
Może nastąpiło to po instalacji jakiegoś programu?

07 Maj 2009, 21:30

ciężko mi powiedzieć od kiedy. Myślę że od ok. 2 m-cy. Mam jakieś podejrzenia co do antywirusa (mam AVG), ale nie znam się na tym na tyle...
Odnośnie jeszcze tego AVG, to czasami pojawia mi się komunikat systemowy, że jest on wyłączony. Program natomiast informuje, że jest niby wszystko ok.

07 Maj 2009, 22:09

przeinstaluj AVG

08 Maj 2009, 14:01

już to robiłem
Wyślij odpowiedź