Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
08 Lip 2014, 14:45
Witam,
ostatnimi czas coś strasznie system zaczął mi świrować. Proszę o sprawdzenie logów:
OTL.txt
http://www.wklej.eu/index.php?id=144a96a2bbExtras.txt
http://www.wklej.eu/index.php?id=77402449d1
09 Lip 2014, 11:40
strasznie system zaczął mi świrować
A jakieś szczegóły?
Brak logu z Gmer
otl-gmer-silent-runners-sdfix-i-inne-poradnik-t13967.html#p88736, uzupełnij.
10 Lip 2014, 13:14
Co jakiś czas mignie mi dolny pasek zadań.
Czasami jak włączam Adobe Reader, to każe mi ponownie instalować.
W miejscu pracy rozłącza mnie samoczynnie co jakiś czas z internetem (połączenie wifi), muszę uśpić system, uruchomić i połączyć się na nowo, wprowadzając ponownie dane ukrytej sieci.
GMER
http://www.wklej.eu/index.php?id=e664be9548
11 Lip 2014, 11:18
Logi czyste, kosmetyka.
Uruchom
OTL w oknie
Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
:OTL
FF - HKEY_LOCAL_MACHINE\software\mozilla\Thunderbird\Extensions\\
[email protected]: C:\Program Files\McAfee\MSK
O4 - HKLM..\Run: [Adobe ARM] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\ARM\1.0\AdobeARM.exe" File not found
O4 - HKLM..\Run: [AdobeCEPServiceManager] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\CEPServiceManager4\CEPServiceManager.exe" -launchedbylogin File not found
O4 - HKLM..\Run: [AdobeCS5.5ServiceManager] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\CS5.5ServiceManager\CS5.5ServiceManager.exe" -launchedbylogin File not found
O30 - LSA: Security Packages - (livessp) - File not found
:Reg
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"Spotify"=-
"Spotify Web Helper"=-
:Commands
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
Klikasz
Wykonaj skrypt i podajesz log z usuwania.
14 Lip 2014, 15:08
W OTL
Sprzątanie
Przeczyść dysk oraz rejestr
CCleaner (zakładka
Cleaner i
Rejestr)
14 Lip 2014, 17:26
Dziękuję, po wykonaniu powyższych wskazówek, problem niestety nie ustępuje