Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
30 Wrz 2017, 19:34
Mam pytanie do starych wyjadaczy w tym temacie jaka jest realna różnica pomiędzy tymi dwiema szczoteczkami, oprócz tego czym się chwali sam producent? Bo cena jest taka sama w obu przypadkach?
1.
ORAL-B VITALITY CROSS ACTION2.
ORAL-B VITALITY 3D WHITEChcę sobie kupić elektryczną chyba że waszym zdaniem lepsze soniczne? Jeśli tak to które?
03 Paź 2017, 19:31
Warto poszukać różnych rankingów w Internecie...
06 Paź 2017, 21:14
Miałem tą pierwszą i nie polecam. Akumulator szybko siada trzeba cały czas ładować, szczoteczka przy tym jakby traci swoją moc. Polecam za to tańszą wersję tej szczoteczki zasilaną bateryjnie:
http://allegro.pl/okazja-szczoteczka-oral-b-db4-expert-db4-bateria-i6674128122.htmlJak zapodasz do niej jakieś markowe akumulatorki to wystarczy ci na miesiąc lub nawet dwa.
20 Paź 2017, 07:42
Ja też mam z Oral-B
21 Paź 2017, 16:16
Polecam
30 Paź 2017, 12:47
Wstrzymałem się jednak z kupnem póki co. Jak akumulator siada to nie wiem czy jest sens kupować, a z akumulatorkami nie chce mi się bawić. Może uda mi się sprowokować taki prezent na Święta
02 Gru 2017, 16:40
Ja używam elektronicznej od dziecka i nie wyobrażam sobie korzystać z innej
22 Sty 2018, 13:34
W domu mam jedną Oral b elektryczną i jedną soniczną Philips. Moje spostrzeżenia: Oral chodzi jak traktor, a Philips cichutko. O baterii się nie wypowiem, bo soniczną mam już długo i akumulator słabiej trzyma, no ale to normalne.
24 Mar 2018, 21:34
repo3 napisał(a):W domu mam jedną Oral b elektryczną i jedną soniczną Philips. Moje spostrzeżenia: Oral chodzi jak traktor, a Philips cichutko. O baterii się nie wypowiem, bo soniczną mam już długo i akumulator słabiej trzyma, no ale to normalne.
A co to znaczy soniczna.
26 Mar 2018, 14:17
też polecam oral b, może działa głośno ale mam już ją ponad trzy lata i bateria nadal trzyma ok 1,5 tygodnia przy dwukrotnym myciu na dzień
a no i moja córa dzięki niej zaczęła myć zęby regularnie - SUKCES!!!
30 Mar 2018, 23:26
również posiadam, chyba jedna z lepszych na rynku
12 Kwi 2018, 15:38
Soniczne są lepsze z tego co ostatnio natknąłem się na wywiad ze stomatologiem. Podobno nie ścierają tak szkliwa nazębnego a przy tym lepiej doczyszczają. A w ogóle to najlepiej raz myć tradycyjną a raz elektryczną albo soniczną podobno.
Osobiście również poleciłbym soniczną bo już jakiś czas na taką się przesiadłem. Aktualnie mam Philips Sonicare HX6511/50 EasyClean (w dużej mierze pokusiłem się przez cenę) i spisuję się świetnie. Nie drażni dziąseł, zęby faktycznie jakby bielsze, dentysta też zauważył zmniejszenie się odkładającego kamienia nazębnego. Generalnie polecam, zwłaszcza, że robią coraz lepsze i coraz tańsze.
23 Kwi 2018, 11:30
Mi dentystka nawet powiedziała, że nie mam nawet żadnych osadów czy kamienia. Więc chyba jednak ta szczotka działa jak należy.
24 Wrz 2018, 23:06
Jesteście pewnie, że takie szczoteczki elektrycznie nie niszczą szkliwa?
12 Sie 2020, 16:24
Mój dentysta zawsze podpowiada jaki "sprzet" wybrać do higieny jamy ustnej.

Jemu najbardziej ufam