Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Szukam jakiegoś dobrego antywirusa

16 Cze 2007, 20:19

Pomocy! Ktoś włamał mi się na całego kompa. Podejrzewam iż ktoś to zrobił za pomocą keyloggera. Nie wiem co mam robić. Ten ktoś zna wszystkie moje hasła i bez najmniejszego problemu włamuje mi się na wszystko.

16 Cze 2007, 21:01

Pobierz Ad-Aware SE Personal zainstaluj i przeskanuj.
Gdy już zrobisz powyższą czynność pobierz też AntiVir Personal Edition Classic i go zainstaluj (jeden z lepszych DARMOWYCH). Pamiętaj, że jeśli masz już innego antywira a chcesz tego zainstalować to tamtego pierwsze odinstaluj. To co pierwsze dałem ci do zainstalowania nie jest antywirusem, jest programem antyspyware on może być z innym programem antywirusowym nie usuwaj go.
Ostatnio edytowany przez Mefisto 16 Cze 2007, 21:06, edytowano w sumie 2 razy

Dzięki

16 Cze 2007, 21:37

Dzięki za pomoc. Coś postaram się zrobić. Dzięki, że można na Was liczyć ludzie :smile:

16 Cze 2007, 21:40

Poprosze o loga z HiJackThis.

16 Cze 2007, 21:50

No tak próbowałam ściągnąć https://www.instalki.pl/programy/downlo ... sonal.html
ale niestety .. nie dało się. Więc ściągnęłam sobie HiJackThis ale jest to wersja angielska. I nie bardzo wiem jak się tym obsługiwać ..

16 Cze 2007, 21:52

Ad-Aware by wiedział sam co w pierwszej kolejności usunąć, a jak będziesz skanować z HiJackThis to musi to przeanalizować pan pp3088 po czym ci powie co usunąć i będziesz to musiał zrobić ręcznie =]

16 Cze 2007, 21:54

Kurcze .. chciałam pobrać tamto co Ty mi dałeś .. ale cały czas mi się wyświetla błąd wczytywania strony ..

16 Cze 2007, 21:58

Po uruchomieniu programu naciśnij przycisk [SCAN] - po chwili widzisz dużo nieciekawych i lekko skomplikowanych linijek tekstu - pozostało odszukać i usunąć adres strony która uruchamiała się zamiast naszej startowej. Bez problemów możesz także wyłapać wszelkiego rodzaju dodatkowe paski w Internet Explorer [zaznaczone jako toolbar] oraz programy które uruchamiają się przy starcie komputera bez twojej wiedzy.

Jak ci pomogłem to wciśnij plus

16 Cze 2007, 23:58

a czy pliki Monitoring Tool i Data Miner są groźne? Co z nimi robić?

17 Cze 2007, 09:42

Dzięki piękne ! Już sobie pobrałam ten program. https://www.instalki.pl/programy/downlo ... sonal.html I fajnie, że dali do niego demonstracje. Wszystko jest fajnie wytłumaczone i proste :) Dzięki :)

18 Cze 2007, 18:11

Tytułem wstępu informuje was że najlepszy obecnie na świecie antywirus stworzyli polacy !!! (polak potrafi) tu masz linka : http://www.gdata.pl

Tu masz test antywirusow radze poczytac

Kod:
http://bezpieczenstwo.idg.pl/news/111779.html

Polecam Kaspersky antywirus 6.0 ( i najwazniejsze dobre ustawienie antywirusa :D) miallem juz wiele antywirusow ale ten bije wszystkie na glowe nawet slynnego Nod32 czy norton antyvirus :D

wazniejsza od antywirusa jest Zapora na hakerow pies drapal wiry haker sie wbije i kaplica ja nie mam takich problemow bo mnie nie widac w sieci :P

Polecam b.goraza zaporke

Outpost Firewall PRO 4.0 PL
ma takie funkcje jak chocby Zapisywanie atakow na koputerw dzienniku wraz z adresem IP data i typem ataku co daje mozliwosc wyslania danych na policje i ukarania hakera
Progrma automatycznie blokuje Ataki hakerow niebezpieczne pakiety danych z wszystkich protokolow ciekawa funkcja jest blokowanie reklam i zmian komponentow w pamieci systemu co daje zwiekszenie stabilnosci pracy systemu i internetu ma automatyczna aktualizacje oraz posiada progam antyspayware

3 wazna rzecza jest zabespieczenie sie przed Spaywere czyli programami szpiegami ktore zapisuja wazne dane uzytkownika bez jego wiedzy m.in. hasla konta i nr bankowe :D

jak poprzednicy wspominali

Ad Aware SE jest b.dobrym programem ja np osobiscie po podlaczeniu do internetu mialem 12 takich programow pomimo zaporki i antywira :D

JAk chcesz sciagnac ktorys programik to zapraswzam do mnie :D
Wyślij odpowiedź