Tematy związane z telefonią komórkową.
11 Paź 2010, 11:05
Dokłądnie. Przy takim układzie umowy cena iPhone 3GS 8GB wynosi 1799 zł. Chyba lepiej jednak wziąć sobie od razu umowę 3 letnią, mniej pieniędzy wydaje się na starcie,a potem utrzymanie konta wcale nie jest uciążliwe. Oferta sama w sobie też jest dobra, więc warta związania.
11 Paź 2010, 11:10
Umowa (klient - operator) na 3 lata w telekomunikacji to zdecydowanie za długo. Oczywiście dla operatora ma to sens
11 Paź 2010, 17:14
Jeżeli warunki są spoko to ma sens. Gdybym miała brać iPhone'a to wolałabym za niego zapłacić mniej niż się unosić tym, ze umowa na długo
tak czy siak jestem w TT od dawna, więc nie bardzo palę się do tego, żeby zmieniać sieć. Jak jest dobrze, to można posiedzień trochę czasu. Przy takiej ilości promocji w TT zwłaszcza.
11 Paź 2010, 17:52
A ja bym wolał zapłacić więcej i nie bawić się w 3 letnie umowy. Warto przeliczyć, zwłaszcza, że w tym przypadku zmiany są dynamiczne i oferta goni ofertę
12 Paź 2010, 00:50
3 lata w obecnej sytuacji, gdy oferty zmieniają się tak szybko? Wolałabym wziąć prepaida i zapłacić trochę więcej za telefon, Raz już podpisałam taki cyograf z Orange i męczę się do tej pory.
12 Paź 2010, 14:28
Mówimy przecież o prapaidzie - o opcji w TTF na iPhone'a
wiadomo, że podpisywanie abonamentu nie ma żadnego sensu, jednak w TTF wychodzą również co jakiś czas promocje i oferta wcale nie jest aż tak zamrożona.
12 Paź 2010, 17:19
Dorzucę od siebie jeszcze 2 porównania ofert:
- Kod:
Mix: http://www.playmobile.pl/pl/play-mix/Porownanie/index.html
Karta: http://www.playmobile.pl/pl/play-karta/porownanie/index.html
14 Paź 2010, 23:38
Niby tak, wiele promocji obejmuje też TT, wiec na pewno to opcja lepsza niż zwykły abonament, ale zawsze, 3 lata to długo.
19 Paź 2010, 11:31
Umowę Tak-tak Fona można zakończyć przed czasem jeśli doładuje się konto na tyle, by konto mieć aktywne przez okres umowny. Wtedy można podpisać aneks do takiej umowy i otrzymać np. nowy telefon.
19 Paź 2010, 22:44
A wracając jeszcze do powyższych porównań Playa, to czym sie w chwali w przypadku oferty na kartę? Tańszymi mmsami?
25 Paź 2010, 11:43
Tak, smsami i mmsami dokładnie
To chyba nie ma zbyt wielkiej siły przetargowej bo smsy kupuje się za grosze w pakietach np. 600 smsów za 6 zł mam w Tak-taku i jeszcze mogę je wymieniać na mmsy.
25 Paź 2010, 18:28
Szału nie ma, jeśli tylko o ten element oferty chodzi. Bonusów specjalnych nie ma ostatnio, stawki jak u wszystkich, a smsy jedynie kilka groszy tańsze. Dla porównania w Heyah nie dość, że podwójne doładowania się pojawiają to jeszcze cały czas mamy darmowe rozmowy w sieci.
26 Paź 2010, 21:12
podwójne doładowania to jedno, darmowe rozmowy w sieci to drugie, a do tego darmowe smsy i prawie darmowy internet, bo tylko 2 grosze za 100 kb, no i tańsze od wszystkich innych operatorów rozmowy do UE. tak więc miazga.. a czy Play nie wszedł ostatnio w jakąś dziwną spółkę z ggair, czy ten tylko działa na ich zasięgu?
26 Paź 2010, 23:47
Z tego, co wiem, to GG air oferuje niższe stawki do Play- 29 gr, ale o żadnej spółce nie słyszałam.
27 Paź 2010, 16:18
ciekawe czy ggair jest w stanie coś zdziałać na rynku stałych operatorów. niby stawki niskie ma, ale co mi po darmowych rozmowach i smsach w ggair, skoro nie mam żadnego znajomego, który by tego używał ;p