TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Telewizja na kompie :)

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Telewizja na kompie :)

Postprzez Zel » 27 Sie 2008, 19:27

PostUA:

Ok. Spieszymy z wyjasnieniem raz raz ;)

Otoz mam nastepujacy sprzet:
a) GeFroce 6800XT
b) Samsung SyncMaster 753DFX
ktory prawdopodobnie wymienie w niedlugim czasie, jezeli ktos bylby skoro zaproponowac ladnego lcd widescreen tak do 1000zł ;)
Samsung 226BW Myslalem moze o tym, chociaz ta rozbieznosc 800zł w cenie z jednego sklepu do drugiego troche mnie niepokoi ;)
c) Telewizor Philips FlatTV 26", tylko nie mam zielonego pojecia jaki to model :/ dokopalem sie do instrukcji, z tylu miejsce na nazwe modelu i nr produktu puste, znalazlem karte gwarancyjna - to samo. W kazdym razie jest srebrny i ma po bokach dwa glosniczki. ;) Jak bedzie potrzeba to poszperam jeszcze.
d) DVD Philips HTS 3500S

Telewizor jest w pokoju rodzicow, mamy kablowke. Chcialbym moc ogladac tv na swoim kompie. Oczywiscie kiedy chce i co chce, nie wtedy kiedy go ogladaja rodzice i to, co ogladaja rodzice ;) Czy da sie tak zrobic? I co ewentualnie trzeba dokupic, podpiac itp.
Z gory dziekuje za pomoc:)
Zel
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Sie 2008, 19:25

Re: Telewizja na kompie :)

Postprzez kukaszr » 27 Sie 2008, 19:48

PostUA:

więc musiał byś kupić:
Rozgaleznik antenowy, jezeli nie masz w pokoju wyjscia antenowego.
Kabel antenowy, jeżeli nie masz takiego w domu
Tuner TV, PCi -tańszy, ale nie ma funkcji ogladania TV jeżeli masz wyłączony PC
Droższy zewnętrzny tuner TV, który działa nawet przy wyłączonym komputerze.

Wtedy podłanczasz tuner pod monitor wtyczka RGB, a komputer wtyczką DVI.

Co do monitora ktory podałeś jest bardzo dobry! Nie przejmuj się, że jest duża róźnica pomiedzy najtańszym a najdroższym. Kiedyś ten monitor kosztował 1400zł i jeżeli firmy nie zaktualizowały cennika potem widać taką drożyzne ;d
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]