Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
30 Wrz 2009, 22:14
więc tak po polsku:
z dekodera "wychodzi" Ci kabel do TV. Do niego musisz podpiąć rozdzielnik/rozgałęźnik sygnału tv żebyś mógł podłączyć dwa telewizorki. Koszt niewielki ale tutaj jest inna sprawa. Jak w jednym tv będziesz oglądać np. TVN to w drugim też będzie tylko TVN, chyba że kupisz drugi dekoder...
01 Paź 2009, 18:09
Nom... tak tyle że ten kabel (euro) chyba nie jest w takich długich rozmiarach.
Da rady może to zrobić za pomocą kabla antenowego??? A jak działa ta zasada kablówka??? przecież tam wchodzi tylko kabelek antenowy i można oglądać wszystkie kanały... Jak TO zrobić???
02 Paź 2009, 18:49
Nie zapomnij też o tym, że czym dłuższy kabel antenowy tym gorszy odbiór sygnału. Po prostu odczujesz to w obrazie (śnieżenie lub po prostu obraz nie będzie taki jak wcześniej), więc ciągnij go jak najkrótszą drogą.
18 Lis 2009, 22:24
w Kablówkach mają specjalne urządzenia do rozdzielania sygnału kiedyś się pytałem o cenę takowego chyba by móc zmieniać to za taki z małymi możliwościami dużo chcieli. Nie pamiętam nazwy ale jak coś spytam się mojego Dr na Uczelni on jest zapalonym elektronikiem ^^
Edit:
Więc tak nie zrobisz tego tak jak w kablówkach mają. Jedyne rozwiązanie to zakup np: dekodera cyfrowego polsatu z abonamentem 10zł/miesiecznie. W kablówkach mają taką technikę że mogą sobie takie manewry robić. Ogólnie nie opłaca się kombinować
01 Gru 2009, 20:30
Chodzi o to że w kablówce płynie sygnał jednym kablem koncentrycznym i rozdzielasz go sobie na tyle telewizorów ile chcesz za pomocą trójników.
W telewizji cyfrowej sprawa wygląda tak że antenę masz podłączoną do dekodera z kartą..... i dopiero ten dekoder, dekoduje sygnał na obraz i dźwięk. Jak już pisał ktoś wyżej pomożesz rozdzielić sygnał z dekodera na tyle telewizorów ile chcesz, tyle że na każdym będzie ten sam program.
Nie wiem jak to jest do końca ale, można chyba dokupić drugi dekoder i do drugiego dekodera wsadzać duplikat karty.... ale to trzeba się dowiedzieć.
Pozdrawiam.
03 Gru 2009, 00:02
Z duplikatem też lipa to nie zadziała jedynie nowy dekoder ale nie bierz cyfr+ bo to kicha wszyscy mają Polsat , albo TV streaming z internetu