Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Test na wiedze czy dojżałość?!

15 Mar 2007, 19:18

Witam.
Chcę was zapytać, bo sam się zastanawiam jak wygląda ten test.
Test po szkole podstawowej -> jest spoko, wystarczy mieć 1 punkt aby go zdać.
Test po gimnazjum -> nie wiem
Test po liceum (matura) -> także nie wiem
Więc ktoś może mi powiedzieć jak jest na tych testach? :D

15 Mar 2007, 20:01

Jezeli chodzisz do szkoły i masz "jakie takie" pojęcie to nie powinieneś miec większych problemów z testem po gimie.
Matura to juz nie przelewki... Trzeba sie pouczyć ;)

15 Mar 2007, 20:11

Ale na przykład, ile trzeba mieć punktów aby zdać i ile jest możliwych? To samo pytanie o maturze. :o

15 Mar 2007, 20:14

No po gimnazjum masz 2 testy jeden humanistyczny i drugi matematyczno przyrodniczy. Za każdy możesz dostac 50pkt. Ich wynik i punkty za swiadectwo zaważą na tym do jakiej szkoły cię przyjmą. Matura jest bradziej skomplijkowana. Poszukaj na googlach. Ten po gimnazjum jest łatwy mat-przyr wręcz banalny a na humanie sie trzeba mocno wysilić by dobrze napisać. Takie sa moje odczucia, lewusa z polskiego, na temat tego testu. A maturka mnie czeka za dwa lata.

15 Mar 2007, 20:15

W gimnazjum to jest chyba tak bardziej na sprawdzenie i trzeba tam iles mieć. Max. z czesci humanistycznej jest 50 pkt, tak samo z przyrodniczej.

Zeby zdac na mature trzeba mieć min. 30 % z danego przedmiotu

P.S. Sorki za pomyłke ;)
Ostatnio edytowany przez Bozz, 15 Mar 2007, 21:07, edytowano w sumie 1 raz

15 Mar 2007, 20:46

Matura:
przedmioty obowiązkowe: Polski ustny i pisemny (podst/rozszerz), język obcy (ty wybierasz jaki) ustny i pisemny (podst/rozszerz), a od 2009 lub 2012 matma (podst/rozszerz)
I żeby zdać maturke to musisz je zaliczyć.

przedmioty dodatkowe: cała reszta, ale te przedmioty zdaje się TYLKO na poziomie rozszerzonym. Ale nawet jak nie zdasz jakiegoś dodatkowego to dostajesz świadectwo maturalne.

A no i na maturach masz małe pomoce... m.in. z polskiego masz słownik ortograficzny, ale jest on na stoliku przy komisji i tylko jedna osoba może maxymalnie przy niej być, która uprzednio się zgłosiła i dostała pozwolenie od komisji. Na matmie i fizyce masz kartke z podstawowymi wzorami, więc najważniejsze to wiedzieć jak dane zadanie rozwiązać i jakiego wzoru uzyć ;)

Co do gimnazjalnego, jak sie nie obijałeś przez całą gime to pójdzie lekko ;)

Bozz"
W teście po gimnazjum, jak napisał Mac, jest do zdobycia 2x50 pkt, a nie 2x40 ;)

15 Mar 2007, 21:15

E tam po gimnazjum połowe testu na logike napiszesz. Wypracowanie musi trafic w klucz. A do reszty masz napisane na tescie tylko czytać. A na mat-przyr to kartka 5x5xm ze wzorami i wszytsko napiszesz :twisted: :twisted: :twisted:

15 Mar 2007, 23:05

w 2009 roku jest obowiazkowa matura z matematyki.

Ale jak chcesz zdawac dodatkowe przedmioty to musisz je zdac w przeciwnym razie oblejesz całą mature.

Moja kumpela zdała mature z polaka i anglika na +/- 90%, ale pisała dodatkowo z Wiedzi O Kulturze i jej nie zaliczyła i tym samym oblałą :/

16 Mar 2007, 10:54

kukaszr napisał(a):w 2009 roku jest obowiazkowa matura z matematyki.

Ale jak chcesz zdawac dodatkowe przedmioty to musisz je zdac w przeciwnym razie oblejesz całą mature.

Moja kumpela zdała mature z polaka i anglika na +/- 90%, ale pisała dodatkowo z Wiedzi O Kulturze i jej nie zaliczyła i tym samym oblałą :/

nie możliwe kukaszr,
http://matura.servis.pl/matura,2007,opis.php
» Wyniki egzaminu z przedmiotów dodatkowych nie mają wpływu na zdanie egzaminu maturalnego ale są odnotowywane na świadectwie dojrzałości.

a i matura z matmy najwcześniej w 2010 ;)
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,statp, ... omosc.html
Wyślij odpowiedź