Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)
Wyślij odpowiedź

Re: The Neverhood: kaseta pod balkonem "nie do zdobycia".

12 Cze 2011, 19:17

Mam na myśli, czy sprawdzałeś, czy nie ma poprawek dla niektórych wersji.

14 Cze 2011, 16:21

Tak mówiąc "oni zapomnieli o tej grze", czyli nawet jak przeszukałem chyba wszystko nic nie znalazłem.

14 Cze 2011, 17:39

Spróbuj sprawdzić, czy ten problem występuje na nowszym systemie (istnieje patch do tej gry, dzięki któremu można w nią grać zarówno na XP, jak i na 7).

15 Cze 2011, 19:33

Tak? Zanim miałem 98 miałem XP gra działała poprawnie, w 2000 i ME, zanim XP wyszedł, a 7 nie mam. Zapisy są dobre (bo miałem formatowany jak instalowałem 98) to zrobiłem aby nie usuwało je, i przyjęło. POLECAM 2000!

25 Cze 2011, 18:23

Do autora tematu - jeżeli nie został problem jeszcze rozwiązany. Nie wiem jak można było to przeoczyć oglądając filmiki na YT itp. ( w internecie jest sporo solucji ) ale można wejść do tego pomieszczenia ( gracz, który publikował film na YT wszedł i zabrał kasetę wcześniej ) trzeba ( po zmniejszeniu, powiększeniu i teleportowaniu się na te pustynne tereny ) iść w stronę domku muchomora, jednak nie wchodzić do niego, tylko obrócić się o 180 stopni. Potem należy rozwiązać zagadkę, która otwiera drzwi do pomieszczenia z kasetą. Pozdrawiam

PS Jeżeli to co napisałem nie pomogło polecam zobaczyć tę część http://www.youtube.com/watch?v=JqnpEcMn ... re=related w celu lepszego zobrazowania co zostało przeoczone ;]

26 Cze 2011, 10:00

Boomber - widzę że to twój pierwszy post, a zarazem bardzo pomocny. To moja wina, bo ja się z tym męczyłem 30 minut i nerwy mi puściły i zrezygnowałem z tego.
Wyślij odpowiedź