Posty związane z oprogramowaniem na rodzinę kalkulatorów graficznych Texas Instruments.
Wyślij odpowiedź

TI-89 Titanium i problem z instalacją MEpro

02 Cze 2011, 22:09

Jak w temacie, kalkulatorka używam od niedawna, ale już go pokochałem :grin: jest rewelacyjny (zawsze marzyłem by mieć Matlaba w kalkulatorze i teraz okazało się to możliwe :lol: ). Niestety mam z nim spory problem, otóż chcąc wykorzystać pełnię jego potencjału pobrałem sobie trochę aplikacji kktóre przydadzą mi się na kolokwiach i nie tylko, i tak doinstalowałem EE200 i EEpro na elektrotechnikę, programik przeprowadzający interpolację funkcji wzorem Lagrange'a na matmę dyskretną oraz... no właśnie nie udało mi się zainstalować najfajniejszego MEpro :(, który posiada wiele super wzorków, funkcji i opcji jakie przydały mi się na wytrzymałości materiałowej i mechanice :567: . Przy przesyłaniu programu przez USB na kalkulator pojawia się error pamięci 8C08000C i instalacja zostaje przerwana. Pytanie: Czy ktoś już instalował MEpro na Titanium, i czy poradził sobie z tym problemem??

Pozdrawiam

Re: TI-89 Titanium i problem z instalacją MEpro

03 Cze 2011, 00:13

Heh... Przepraszam, że zawracałem głowę, walczyłem z tym od dwóch tygodni, zainstalwałem nawet windowsa XP sp1 by wyeliminować ewentualny wpływ złych sterowników, a tu okazało się, że te preinstalowane aplikacje zajmują 2Mb pamięci!!! Najzwyczajniej zabrakło miejsca i po odinstalowaniu kilku nieprzydatnych gadżetów zeszłej epoki MEpro się zmiesciło pożerając prawie 600Kb ramu :twisted:. Już zapomniałem, że to ma tak ograniczoną pamięć :D.
Wyślij odpowiedź