Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)
Wyślij odpowiedź

Trackmania Nations ESWC - jak grać :)

14 Maj 2007, 15:04

Temat ten dedykuję wszystkim graczom, którzy chcieliby ścigać się w Trackmania Nations ESWC przez Internet ale nie wiedzą jak zacząć. 10 screenów krok po kroku.

Trackmania Nations ESWC jest świetna wyścigówką, nastawioną przed wszystkim na grę przez sieć. Mimo tego jest możliwość jazdy bez potrzeby łączenia się z Internetem. Tryb "Solo" oferuje aż dziewięćdziesiąt tras o różnym stopniu trudności. Należy go traktować jako trening przed internetowymi wyścigami.

Na początek będzie trzeba pobrać instalator gry:
http://www.instalki.pl/gry/download/wys ... _ESWC.html

Po poprawnej instalacji i włączeniu gry nastąpi pobieranie aktualizacji. Ekran powitalny:

Image

Przed rozpoczęciem gry można zmienić ustawienia według własnych preferencji, służy do tego przycisk Configure.

Image

Aby rozpocząć grę należy wybrać Play. Tak wygląda główne menu gry:

Image

Rozgrywka w trybie sieciowym dostępna jest pod zakładką Internet.

Na tym etapie trzeba stworzyć nowe konto. Wystarczy wpisać swój unikalny Login oraz hasło (password). Można również ustalić narodowość (kliknij w ALB aby wybrać inny kraj):

Image

Image

Potwierdzamy założenie konta:

Image

Teraz trzeba chwilę poczekać aż gra ściągnie mapy oraz inne elementy gry. Po chwili wyświetli się lista dostępnych serwerów. Aby zobaczyć listę serwerów podzieloną według krajów należy kliknąć w Show All Servers. Następnie można wybrać preferowane serwery:

Image

Tak wygląda lista serwerów, w tym wypadku polskie. Aby połączyć się z którymś z nich należy kliknąć w jego nazwę, następnie Join:

Image
Image

Chwila oczekiwania i użytkownik zalogowany jest do gry. Gracze na każdej trasie ścigają się przez 5 minut. Oczywiście wygrywa ten który uzyskał najlepszy czas.

Image

Do komunikacji z innymi graczami można użyć czatu. Warto dodać, że w przypadku wypadnięcia z trasy należy wcisnąć Enter. W ten sposób wraca się na start.

W grze dostępnych jest mnóstwo tras i serwerów. Życzę udanej rozgrywki :)

14 Maj 2007, 15:53

Zapraszam na -MINI-
Image

Bardzo wciągająca gra :D

Image

14 Maj 2007, 16:15

moze sobie pogramy w jakiś wieczor??

forumułki są zarąbiste... najbardziej wkręcające są długie plansze z serpentynakimi ;] oczopląsu można dostać

14 Maj 2007, 16:24

Ja już mam Track Mania Sunrise i gierka jest super ;) Teraz ściągam ESWC! Popieram propozycje kukaszr'a... To kiedy gramy? :)

15 Maj 2007, 10:30

Mnie i Judasza często można spotkać właśnie na tym polskim serwerze, szczególnie późnym wieczorem. Zapraszam na -MINI- (Time Attack) :D

15 Maj 2007, 16:06

moze dzisiaj koło 23??

16 Maj 2007, 12:36

Jak mnie wpuści to się moge przyłączyć 8)

16 Maj 2007, 12:48

a co ma cię nie wpuścić? 8)

16 Maj 2007, 14:09

Dokładnie chodziło mi o to, że mój kochany komputerek tak ostatnio działa jak chce czyli się zresetuje po jakiś 15 minutach. Ale nie jest źle już go nie raz o ściane obijałem. Zasilacz trzeba nowy kupić, ale remont i nie ma kasy :o

Troszke sobie z Wami popykam jak będe miał siły. Przygotujcie się na klęske :D

17 Maj 2007, 16:38

Ale goście wymiatają ;) No to pochwalcie się swoim najlepszym miejscem :)

19 Maj 2007, 22:25

A powie mi ktoś dlaczego tam nie ma narodowości polskiej :? :( Troche szkoda, ale widziałem ze kolesia jakoś mają

23 Maj 2007, 19:29

Zdarza się, że mam problem z wejściem na jakikolwiek serwer...
A sprawa wygląda tak:
http://www.otofotki.pl/pokaz.php?id=fdac838011291h.JPG

Ma ktoś jeszcze takie problemy?

23 Maj 2007, 20:02

witam... co do polskiej narodowości i polskiego skinu to jest on na tym forum:

http://www.tmpl.info/forum/viewtopic.php?t=4

polecam mozna sie wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć

22 Sie 2007, 22:57

mi sie nie podoba ja wole nfs most wanted

23 Sie 2007, 09:33

a jest taki bład w tej grze (jak przejedziesz wszystkie pkt kontrolne i do mety zostało jeszcze dużo trasy to można po trawie jechać i mete od tyłu przejechać)
Wyślij odpowiedź