Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
16 Mar 2008, 09:05
Witam
Poszukuje programu do sprawdzenia transferu poszczególnych komputerów w sieci. Od pewnego czasu ktoś w mojej sieci (12 komputerów ) sciąga na siłe filmy albo coś innego, a inni mają problem z otwarciem strony .
Proszę o pomoc
16 Mar 2008, 10:23
Jak ta sieć wygląda i jak jest zbudowana. Jak łączą się inni uzytkownicy? Jaki sprzęt posiadasz?
16 Mar 2008, 10:34
Łącze DSL 1Mb , ruter D-link 524 oraz swith, w sieci jest 10 komputerów połączonych skrętka i 2 komputery połączone bezprzewodowo
16 Mar 2008, 17:06
Na tym routerze nie ma takiej możliwości, bo na tym routerze nie ma takiej opcji. Zakup sobie rotuter airlive wl-5460ap i tam masz dzielenie pasma, każdemu możesz przypisać jakąś przepustowośc. Sam go posiadam i jest rewelacyjny do takiej pracy. W razie pytań proszę pytać.
16 Mar 2008, 19:53
Witam
Dzieki za odpowiedz ale potrzebuje programu do sprawdzenia jak moi użytkownicy sciągają z internetu, nie chce dzielić łącza ( narazie bo w kwietniu bedę miał łącze 6Mb )
16 Mar 2008, 23:27
Witam,
Faktycznie rozpędziłem się i źle przeczytałem. Jak masz jakieś podstawy o sieciach to bezprzewodowo możesz sprawdzić commview, a tych którzy są po kablu cain & abel.