Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

troche goopie pytanie, w sprawie ram

29 Lip 2006, 23:31

Witam,mam pewne pytanie. Pytanie może wydawać się głupie, ale............zreszta posłuchajcie. Mam upierdliwego sąsiada, który próbuje mi wmówić, że dokupująć pamięć RAM, zwiększa się nam pojemność twardego dysku, czyli weźmy na przykład, że mam dysk twardy o pojemności 40gb, a pamięci RAM mamy 128. Później dokupujemy pamięć RAM 128. W efekcie końcowym pojemność twardego dysku się nam NIE ZWIĘKSZA (??), lecz pozostaje nadal te 40gb, a pamięci RAM mamy 256. Czy mógłby ktoś napisać, że dokupująć pamięć RAM, pojemność twardego dysku się nam nie zwiększa (no chyba, że ja się myle),lecz pozostaje ta sama, bo żeby zwiększyć pojemność twardziela należy kupić nowego i tyle :lol: może jak ktoś napisze tutaj na forum, to mi wkońcu da spokój :) z góry dzięki, pozdro4all

29 Lip 2006, 23:52

nie mylisz sie

30 Lip 2006, 00:09

dokupując nowy RAM zwiększa nam się twardy dyskk :D heheheh LOL

ten gościu, który Ci to mówi albo robi sobie z Ciebie jaja albo jest takim LOLEM i tak myśli na serio :lol:

leże :D

30 Lip 2006, 00:17

niezlego masz sasiad !!!

gada glupoty i tyle a jak jeszcze sie klóci nie majac racji powiedz mu ze jest ..... wymysl cos

pozdrawiam

30 Lip 2006, 08:50

nie, mój sąsiad jest LOL'em i to wielkim, chodziło mi o to, żeby ktoś to napisał, teraz mu to ino pokaże :twisted: dzięki, pozdro4all

30 Lip 2006, 09:32

O w morde ale ludzie są tempi. Moze SWAP mu sie zmniejsza i to temu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

30 Lip 2006, 10:54

@Mac
To jest nawet wrecz przeciwnie,bo system sam automatycznie zarezerwuje wieksza czesc dysku na SWAP automatycznie ustawi x1.5 fizycznej. Chyba ze zaladuje ze 3 GB w kosciach i wylaczy wirtualna.

Ironia, Ironia. Patrz na buźki. Mac

ps.glupota ludzka nie zan granic :lol: :lol: :lol:

30 Lip 2006, 14:04

Yoo! napisał(a):
axel.pl napisał(a):DOBRA DOBRA ALE JA CZYTAłEM O PROGRAMIE KTORY WYKORZYSTUJE RAMY JAKO TWARDE DYSK TYLKO NIE PAMIETAM GDZIE CHYBA GDZIES NA TORECIE MOZE MU O TO CHODZI

????????????
przecież to nie możliwe :x

Jak najbardziej jest mozliwe,ale jak sie czyta o czym to trzeba jeszcze wiedziec o czym sie czyta.
Jest cos takiego jak RAMDisc jest to bardzo szybki dysk rozmiar jego jest wydzielony z wolnej przestrzeni pamieci RAM,przewaznie wielkosc RAMdisk wynosi 64 MB

30 Lip 2006, 17:10

niunka napisał(a):@Mac
To jest nawet wrecz przeciwnie,bo system sam automatycznie zarezerwuje wieksza czesc dysku na SWAP automatycznie ustawi x1.5 fizycznej. Chyba ze zaladuje ze 3 GB w kosciach i wylaczy wirtualna.

ps.glupota ludzka nie zan granic :lol: :lol: :lol:

Nie wyczułaś ironii.

Od teraz kasuje posty pisane tylko wielkimi literami i niezrozumiale. Dla tych z wielbłądami mam jeszcze litość.
Wyślij odpowiedź