Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

trwa i trwa i trwa oczekiwanie na sieć

19 Lut 2011, 15:10

Cześć,
proszę pomożcie, szukalam troche w sieci ale nie znalazlam rozwiazania a juz niestety zadnego, abym mogla sama sobie z tym poradzic :?
probuje na drugim komputerze polaczyc sie z routerem, mam liste sieci, zaksieg na ful, gwiazdke "automatyczne" (bo kiedy juz sie z nia laczylam jakims cudem ale wieki temu), to jest siec z zabezpieczeniami ale mam klucz dostepu wiec w razie czego powinnam sie polaczyc. Natomiast kiedy daje polacz wyskakuje okienko , ze trwa oczekiwanie na siec i tak ciagle i ciagle i nic sie nie dzieje.
Dodam, ze w innym miejscu, z inna siecia laczylam sie bez problemu- co zatem moze byc przyczyna, ze tutej sie nie udaje?

prosze ratujcie 8)
(tylko blagam-łopatologicznie :wink: )

pozdrawiam
s.

Re: trwa i trwa i trwa oczekiwanie na sieć

19 Lut 2011, 15:33

Jaka to sieć??? Jaki router??? Czy masz zainstalowane sterowniki do routera??? Kiedy ostatnio udało ci się połączyć??? Spróbuj wyłączyć zaporę i antywirusa na czas połączenia.

19 Lut 2011, 16:44

Sprawdź czy router nie ma blokowania po adresach MAC.

19 Lut 2011, 16:54

Dzieki chlopaki,

kominekl...niestety mimo wylaczonej zapory i firewalla z polaczenia nadal nici...jeszcze poszukam sterowników i zobacze

ktosik...a gdzie ja mam tego cuda poszukac???

19 Lut 2011, 17:05

http://www.usr.com/support/8001/8001-pl ... ontrol.gif

Coś takiego chyba. A co z antywirusem???
Ostatnio edytowany przez kominekl, 19 Lut 2011, 17:09, edytowano w sumie 1 raz

19 Lut 2011, 17:07

Podaj najlepiej model routera.

19 Lut 2011, 17:33

wlasnie mnie oswiecilo, ze ostatnio bardzo duzo rzeczy odinstalowywalam_ moze wywalilam cos, czego teraz brakuje?
ale co to moze byc...

bez antywirusa tez nie puscilo*
gdzie moge podejrzec informacje o routerze? przeszukalam wszytsko co przyszlo mi do glowy i nie znalazlam *

19 Lut 2011, 17:41

Podaj nam model routera to sprawdzimy sterowniki.

19 Lut 2011, 17:45

kilka razy tak miałem, pomagało ustawienie nowego hasła i szyfrowania (zmienić na inne i znowu na to samo)

19 Lut 2011, 17:59

ale wiecie co jest ciekawe- to jest instalacja mojej kumpeli, wlasnie z jej kompa pisze, u niej wszytsko gra- na moim kompie tylko jest problem- nie wiem, czy to dobry pomysl ze zmnaina tych hasel i szyfrowania (cokolwiek by nie znaczylo heh), zatlucze mnie, jak tu cos narobie ;)

z tym podaniem modelu routera musze poczekaz az mi kumpela udzieli szczegolowych informacji

19 Lut 2011, 18:07

tez tak miałem ze na jednym śmigało a na drugim przerywało ^^ pomogło to co ci napisałem

19 Lut 2011, 18:15

dobra piotrek- sprobuje to wynegocjowac, jak sie zgodzi (kumpela) ... ale czy nie trzeba przy tym jakichs ustawien wszystkich od nowa ustawiac? i w ktorym to miejscu mozna sie hasla dostac? (tj mowisz o kluczu?)

19 Lut 2011, 18:36

zalezy jak ma ustawione ;) najlepiej daj screenshoty z menu na routerze i tak mowie o kluczu do WiFi ktory wpisujesz aby sie z nia polaczyc
Wyślij odpowiedź