Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
19 Lut 2011, 15:10
Cześć,
proszę pomożcie, szukalam troche w sieci ale nie znalazlam rozwiazania a juz niestety zadnego, abym mogla sama sobie z tym poradzic
probuje na drugim komputerze polaczyc sie z routerem, mam liste sieci, zaksieg na ful, gwiazdke "automatyczne" (bo kiedy juz sie z nia laczylam jakims cudem ale wieki temu), to jest siec z zabezpieczeniami ale mam klucz dostepu wiec w razie czego powinnam sie polaczyc. Natomiast kiedy daje polacz wyskakuje okienko , ze trwa oczekiwanie na siec i tak ciagle i ciagle i nic sie nie dzieje.
Dodam, ze w innym miejscu, z inna siecia laczylam sie bez problemu- co zatem moze byc przyczyna, ze tutej sie nie udaje?
prosze ratujcie
(tylko blagam-łopatologicznie

)
pozdrawiam
s.
19 Lut 2011, 15:33
Jaka to sieć??? Jaki router??? Czy masz zainstalowane sterowniki do routera??? Kiedy ostatnio udało ci się połączyć??? Spróbuj wyłączyć zaporę i antywirusa na czas połączenia.
19 Lut 2011, 16:44
Sprawdź czy router nie ma blokowania po adresach MAC.
19 Lut 2011, 16:54
Dzieki chlopaki,
kominekl...niestety mimo wylaczonej zapory i firewalla z polaczenia nadal nici...jeszcze poszukam sterowników i zobacze
ktosik...a gdzie ja mam tego cuda poszukac???
19 Lut 2011, 17:05
http://www.usr.com/support/8001/8001-pl ... ontrol.gifCoś takiego chyba. A co z antywirusem???
Ostatnio edytowany przez
kominekl, 19 Lut 2011, 17:09, edytowano w sumie 1 raz
19 Lut 2011, 17:07
Podaj najlepiej model routera.
19 Lut 2011, 17:33
wlasnie mnie oswiecilo, ze ostatnio bardzo duzo rzeczy odinstalowywalam_ moze wywalilam cos, czego teraz brakuje?
ale co to moze byc...
bez antywirusa tez nie puscilo*
gdzie moge podejrzec informacje o routerze? przeszukalam wszytsko co przyszlo mi do glowy i nie znalazlam *
19 Lut 2011, 17:41
Podaj nam model routera to sprawdzimy sterowniki.
19 Lut 2011, 17:45
kilka razy tak miałem, pomagało ustawienie nowego hasła i szyfrowania (zmienić na inne i znowu na to samo)
19 Lut 2011, 17:59
ale wiecie co jest ciekawe- to jest instalacja mojej kumpeli, wlasnie z jej kompa pisze, u niej wszytsko gra- na moim kompie tylko jest problem- nie wiem, czy to dobry pomysl ze zmnaina tych hasel i szyfrowania (cokolwiek by nie znaczylo heh), zatlucze mnie, jak tu cos narobie

z tym podaniem modelu routera musze poczekaz az mi kumpela udzieli szczegolowych informacji
19 Lut 2011, 18:07
tez tak miałem ze na jednym śmigało a na drugim przerywało ^^ pomogło to co ci napisałem
19 Lut 2011, 18:15
dobra piotrek- sprobuje to wynegocjowac, jak sie zgodzi (kumpela) ... ale czy nie trzeba przy tym jakichs ustawien wszystkich od nowa ustawiac? i w ktorym to miejscu mozna sie hasla dostac? (tj mowisz o kluczu?)
19 Lut 2011, 18:36
zalezy jak ma ustawione

najlepiej daj screenshoty z menu na routerze i tak mowie o kluczu do WiFi ktory wpisujesz aby sie z nia polaczyc