Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Tryb drzewa | Tryb normalny Jaka Lustrzanka do nagrywania?

05 Lis 2014, 13:28

Witam mam pytanie,
potrzebuję aparatu. Przedział cenowy to 1800 zł max.
Aparat ma być głównie przeznaczony do nagrywania wywiadów na ulicy i innych filmów na zewnątrz. W grę nie wchodzi za bardzo kamera, lustrzanki mają podobną rozdzielczość i są bardziej funkcyjne w tym przedziale cenowym. Chcę żeby była możliwość podłączenia mikrofonu.

Znajomi polecili mi Canona 600D - czy aparat będzie się dobrze nadawał do tej czynności? Czy może polecacie coś innego? Może Canona 700D? Jaka jest różnica w nagrywaniu. Wiem tylko, że coś z AF.

Jeśli już Canon 600D to pytanie. Filmy kręcone będą i rano i wieczorem - czy do filmów kręconych wieczorem muszę dokupić obiektyw? Czy do uzyskania naprawdę super jakości też polecacie jakiś inny obiektyw? Jak tak to prosiłbym o informacje jaki, w czym ten obiektyw pomoże i mniej więcej jaka cena.

Czy obiektyw Canona 50 f/1.8 nada się czy to bubel?

No i pytanie... kupić nowy czy można używany aparat? To znaczy czy te używane sprzedawane czasem mi nie padną po 2 miesiącach?

Proszę o poradę. Dziękuje i pozdrawiam Uśmiech

Re: Tryb drzewa | Tryb normalny Jaka Lustrzanka do nagrywani

06 Lis 2014, 13:59

cześć, a może jednak twoje wymagania spełni kamera? może Panasonic HC-V750?? dobra cena i dobry sprzęt. do tego statyw, mikrofon i wywiady możesz kręcić.
Wyślij odpowiedź