Tematy związane z obróbka, edycją, konwersją plików foto, audio oraz video.
Wyślij odpowiedź

Trzaski przy ogladaniu filmow YT

02 Gru 2012, 14:06

Witam!
Sorry ze zakładam post na weekendzie ale mam problem kt mi nie daje spokoju. Od pewnego czasu mam problem z filmami na yt gdy je ogladam słychac dziwne trzaski w glosnikach. I odnosi sie to tylko do filmow online poniewaz jak zapuszecze cos z dysku wszystko jest ok. Zainstalowalem najnowszego flasha wyczyściłem ustawienia zainstalowałem aktualizacje directx 9.0c i dalej nic. Posiadam przegladarke Chrome.

Re: Trzaski przy ogladaniu filmow YT

02 Gru 2012, 14:47

Zainstaluj może najnowsze sterowniki do karty dźwiękowej i graficznej. Sprawdź czy w innych przeglądarkach dzieje się to samo.

02 Gru 2012, 17:59

Sprawdź, który proces w menedżerze zadań tak bardzo obciąża procesor, bo pewnie zbyt duże obciążenie CPU jest problemem. Będzie to prawdopodobnie FlashPlayerPlugin. Jeżeli tak, to spróbuj zainstalować którąś z poprzednich wersji tej wtyczki, gdyż pewnie coś jest ze sobą niekompatybilne. Czy przypadkiem Chrome się ostatni nie aktualizował?

02 Gru 2012, 19:54

Przecież Chrome ma wbudowaną wtyczkę Flash, więc co mu da instalacja innej wersji wtyczki, skoro Chrome i tak będzie korzystał z wbudowanej????? Normalnie ręce opadają...

02 Gru 2012, 20:32

Zaktualizuj przeglądarkę (jeśli ci się chce) i sprawdź, czy będzie działać

03 Gru 2012, 16:59

Przecież Chrome ma wbudowaną wtyczkę Flash, więc co mu da instalacja innej wersji wtyczki, skoro Chrome i tak będzie korzystał z wbudowanej????? Normalnie ręce opadają...

Chrome wcale nie musi korzystać z wbudowanej wtyczki Flash. Można ją wyłączyć w chrome://plugins/ i wybrać wtyczkę, która została zainstalowana oddzielnie.

Pozdro

03 Gru 2012, 18:09

Co nie zmienia faktu, że domyślnie korzysta z wbudowanej.

21 Lut 2013, 14:34

Też mam taki problem na laptopie. Korzystam z Opery, ale jeśli na chromie jest taki sam problem to może faktycznie stare sterowniki mam zainstalowane. To denerwujące jest, a komp jest w miare wydajny i nie powinno to być kwestią jego wydajności.

28 Mar 2013, 13:23

A czy ktoś mógłby po krótce powiedzieć, jak i skąd takie sterowniki pobrać i zainstalować?

28 Mar 2013, 14:11

Podaj model płyty głównej + jaki masz system.
Wyślij odpowiedź