Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

tv jako monitor

10 Lis 2008, 20:08

dzień dobry. mam tv 32 cale samsunga kupiony niedawno i chcialem komputer podlączyc do tv by sobie obejrzec film. i wlasnie występuje tu problem a mianowicie: zgłasza się na ekranie wszystko logowanie windows xp i gdy ma wyswietlic wybór uzytkowników pisze "podgląd niedostępny" ale przy włączeniu zglasza się na ekranie wszystko cacy. i co ja mam zrobic by bylo oki??

EDIT:
bardzo proszę o odpowiedź mam problem gdy dochodzi do momentu logowania użytkowników wtedy tv pisze niedostępny podgląd. dziekuje za odpowiedz
Ostatnio edytowany przez Bozz 11 Lis 2008, 16:27, edytowano w sumie 2 razy
Powód: Łączenie postów

Re: tv jako monitor

11 Lis 2008, 13:00

Nie wiem jak to jest z nowymi telewizorami (domyślam się że LCD), ale pamiętam że jak ja kiedyś podłączałem telewizor do kompa żeby obejrzeć Shreka 2 na normalnym ekranie a nie jakiejś tam 17 to pamiętam że komputer musiał wystartować na monitorze a dopiero potem po załadowaniu się i wszystkich programów można było przełączyć na telewizor. Może w tym problem.

Re: tv jako monitor

11 Lis 2008, 14:09

a ja miałem takie coś, że odpalałem tv i w ustawieniach właściwości pulpitu zmieniałem wartość tak jak na obrazku, następnie odpalałem allplayera, załadowywałem film, okno z filmem przeciągałem na pulpit telewizora i klikałem w tło 2 razy i wtedy na całym tv miałem film.
Załączniki
monit.jpg
monit.jpg (37.32 KiB) Obejrzany 3152 razy
Wyślij odpowiedź