Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

TV LED słaba jakość obrazu?

17 Sie 2012, 10:27

"Zamienił stryjek siekierkę na kijek" ...jak miałem Philipsa 29 z płaskim ekranem crt.. to obraz był kryształ(mam dekoder cyfrowy z dialogu) ..kupiłem Samsunga LED i...obraz jest jak rozmagnesowana taśma VHS....o co tu chodzi? czy tylko o marketing?
TV.jpg
TV.jpg (71.04 KiB) Obejrzany 5177 razy

Re: TV LED słaba jakość obrazu?

17 Sie 2012, 15:01

Jakim kablem masz podłączony dekoder??? Wszystkie ustawienia obrazu masz poprawnie dobrane i ustawione??? Sprawdź także, czy nie masz włączonej opcji oszczędzania energii (jeśli telewizor ją posiada).
Zajrzyj też tu -> http://www.komputerswiat.pl/poradniki/sprzet/telewizja-i-wideo/2010/05/ustawianie-obrazu-na-telewizorze---czesc-1-szybka-kalibracja-w-10-krokach.aspx

17 Sie 2012, 15:30

Najpierw podłączyłem na Euro złącze jak miałem CRT .teraz mam kablem HDMI i dużej poprawy nie ma.
Wszystko już przerobiłem i ustawienia fabryczne i różne opcje własne ...i nie ma poprawy.
Chodziłem do kumpli którzy mają innych operatorów i mają to samo..z tym że im to nie przeszkadza a ja uważam że jak wszędzie się wciska ludziom tą niby najnowszą i najlepszą technologie to powinno być lepiej niż dobrze!
Byłem sceptycznie nastawiony do LCD niestety uległem modzie i marketingowi ...teraz widzę że to wciskany kit!

17 Sie 2012, 20:49

A na programach HD jest tak samo??

23 Paź 2012, 10:46

wiesz, zawsze telewizor może być felerny

07 Lis 2012, 11:37

Telewizor nie jest felerny bo w sklepach widać tak samo...chyba że przyjmiemy za feler ciekły kryształ.Ludzie po prostu nie mając porównania widzą co chcą zobaczyć...może ja widzę inaczej? Pod każdym kątem obraz się rozjaśnia i widać inny kolor..
ostrość ma dużo do życzenia..itd.Dla mnie przynajmniej nie jest to technologia moich marzeń lecz bardziej wciskanie ludziom kitu i zarabianie kasy.Jak ludziom to pasuje ..to niech będzie ..ja wyraziłem swoje zdanie i dopóki ekrany TV będą robione z ciekłego kryształu to ja zdania nie zmienię.

07 Lis 2012, 16:26

Telewizor nie jest felerny bo w sklepach widać tak samo

W takim razie "widziały gały co brały". Skoro dla Ciebie obraz jest felerny to mogłeś nie kupować.

08 Lis 2012, 11:13

Niestety musiałem oddać córce swój TV i musiałem kupić nowy a chyba widzisz że wyboru nie ma...musiałem brać co jest.
Wyślij odpowiedź