Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Ukrywanie/zmiana IP

05 Mar 2011, 18:15

Witam.
Mam zmienne IP ale zmienia mi się ono co 24h a ja potrzebuje aby to było częściej. Czy znacie jakieś programy które umożliwią mi logowanie się na 2 konta bez wykrycia??

Re: Ukrywanie/zmiana IP

05 Mar 2011, 20:17

Są takie programy, jednakże większość z nich jest nielegalna. Próbowałeś bramek proxy?

06 Mar 2011, 14:25

kominekl napisał(a):Są takie programy, jednakże większość z nich jest nielegalna. Próbowałeś bramek proxy?

nie próbowałem ale w pytaniu miałem to też ująć że jeśli jest taka możliwość to prosił bym aby ktoś wyjaśnił opisał jak można to robić. Czy potrzebne są jakieś programy do tego itp.

06 Mar 2011, 14:45

Na początek spróbuj bramek proxy. Kiedy Ci się nie spodobają daj znać na forum.

07 Mar 2011, 19:23

a mógł by mi ktoś wyjaśnić mniej więcej na jakiej zasadzie działają te bramki proxy i jak tego używać.

07 Mar 2011, 20:40

Bramki proxy to serwisy wspomagające anonimowe przeglądanie zasobów internetu. Dzięki użyciu jednej z bramek proxy nasz komputer nie jest identyfikowany jak przy normalnym surfowaniu po sieci. Poniżej link to bramek:

Proxy -> http://prx.centrump2p.com/.

09 Mar 2011, 17:27

Wypróbowałem kilka z tych bramek które podałeś no i niestety niedziała, już na samym starcie wszystko sie sypie ponieważ wogle niemoge zalogować sie na dane konto.

09 Mar 2011, 18:29

Legalnie takiej możliwości nie ma. Bynajmniej ja jej nie znam.

09 Mar 2011, 22:40

A w ogóle o jakie dokładnie konta Ci chodzi??? Jakbyś napisał, to by może ułatwiło sprawę.

11 Mar 2011, 20:03

chodzi o gry przeglądarkowe tyupu nemexia, ogame, plemiona itp. one chyba działają na tej samej zasadzie

11 Mar 2011, 21:50

Ustaw proxy w przeglądarce.

12 Mar 2011, 11:13

mati8898 napisał(a):Ustaw proxy w przeglądarce.

możesz pisać troche bardziej konkretnie? Jak to zrobić itp. bo nieznam sie na tym

12 Mar 2011, 12:14

Możesz skorzystać z gotowych witryn proxy, nie będziesz wtedy musiał zmieniać ustawień w przeglądarce. Wejdź na stronę poniżej i tam wpisuj strony, na które chcesz wejść.

Kod:
http://walln.com/
Wyślij odpowiedź