Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

uruchom jako administrator w xp

12 Lut 2012, 15:00

jak mam uruchomić plik jako administrator, jak próbuję to za pomocą prawego przycisku myszy i wybieram admin to woła o jakieś hasło, ja żadnego hasła chyba nie ustawiałem, więc nie wiem o co chodzi. niech ktoś wyjaśni jak mam odpalić z administratora?

Re: uruchom jako administrator w xp

12 Lut 2012, 15:20

A czy jesteś na koncie z uprawnieniami Administratora?

12 Lut 2012, 15:25

nie jestem na zwykłym koncie użytkownika. co mam robić? na internecir pisze że mam utworzyć jakiś plik wsadowy ze scieżką do pliku ale nic nie wytłumaczone dokładnie.

12 Lut 2012, 16:04

nie jestem na zwykłym koncie użytkownika.

Ale masz uprawnienia admina na nim czy jest to konto z ograniczeniami???

12 Lut 2012, 16:07

a gdzie to można sprawdzić? sam nie wiem, nigdy do niczego to mi nie było potrzebne. ale raczej nie bo próbuję otworzyć plik jako administrator i nie wiem co mam z hasłem zrobić, nijak nie mogę otworzyć gdy wybieram "administratora" w tym rozwijanym menu. prosi o hasło ale ja nie ustawiałem żadnego.

12 Lut 2012, 16:09

Bo w XP nie ma takiej funkcji jak w Viście i 7, po prostu nie ma takich ograniczeń. Podejrzewam, że jesteś na koncie z uprawnieniami admina, więc plik normalnie uruchamiasz dwuklikiem bez żadnych kombinacji.

12 Lut 2012, 16:16

sprawdziłem, faktycznie jestem na koncie z upr. admina, założyłem też hasło, i gdy klikam prawym i chcę uruchomić jako admin, i wpisuję to założone hasło to mi pisze że jest błędny login/hasło.

12 Lut 2012, 16:19

Przecież napisałem:
plik normalnie uruchamiasz dwuklikiem bez żadnych kombinacji.

Żadne prawokliki. To nie Vista ani 7.
Wyślij odpowiedź