Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Uruchomienie Avasta w trybie rozruchu

01 Lut 2011, 23:17

Chciałbym uruchomić avasta w trybie rozruchu, ponieważ wkradł mi się wirus. Niestety ten wirus zablokował, bądź usunął pewien plik, który nie pozwala uruchomić PC nawet w trybie awaryjnym. Czy jest jakiś sposób, by avasta uruchomić bez włączania trybu awaryjnego/systemu windows?

Jeżeli ktoś ma inny pomysł, bardzo bym prosił o radę.

Re: Uruchomienie Avasta w trybie rozruchu

01 Lut 2011, 23:44

Czyli rozumiem, że system wcale nie uruchamia się???
Jeśli tak to czy pojawia się jakiś komunikat o braku pliku lub coś podobnego???

Utwórz także logi, korzystając z OTLPE ->
Kod:
http://www.searchengines.pl/Tworzenie-ogolnych-raportow-systemowych-t86306.html/page__view__findpost__p__589216

02 Lut 2011, 14:13

Logów nie zrobię, ponieważ problem polega na tym, że gdy pasek windowsa już się naładuje komputer resetuje się. W trybie awaryjnym też tak jest.

02 Lut 2011, 14:57

A przestawiłeś kolejność botowania w BIOSIE? Masz odpalić OTLPE z płyty, a nie system z dysku twardego.

02 Lut 2011, 19:17

Posiadam na pendrivie Kasperskiego Rescue Disc (https://www.instalki.pl/download/progra ... scue-disk/) w rozszerzeniu .iso i burnera by to otworzyć. Czy potrzebne mi jest coś jeszcze by wykonać skan? Jeżeli nie pendrive jest już w porcie, wciskam F12 i nie wiem co wybrać. Pomóżcie.

02 Lut 2011, 19:19

My prosimy o logi z OTLPE, więc podaj je. Będziemy mieć wtedy czarno na białym, jak wygląda sytuacja z systemem.

02 Lut 2011, 19:24

Jak mam zrobić logi, gdy komputer mi nie odpala windowsa. Musiał bym najpierw zainstalować program. A nie mogę.

02 Lut 2011, 20:31

Otwórz link, który ci podał moderator tam masz wytłumaczone, że nie musisz instalować nic, tylko włożyć płytę z programem do napędu i odpalić system z płyty.
Wyślij odpowiedź