Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Uruchomienie instalacji systemu xp 64 bit z poziomu menu boo

20 Paź 2008, 16:21

lub gdzie znaleźć plik umożliwiający uruchomienie instalacji systemu xp 64 bit z poziomu menu bootowania,bo próbowałem ale nie idzie nawet z poziomu visty 64 bit
btakuje mi chyba tego pliku BOOT :P

Re: jak zrobić plik...

20 Paź 2008, 16:23

Podaj zawartość pliku boot.ini
Otwórz panel sterowania->system->zakładka zaawansowane->sekcja uruchamianie i odzyskiwanie->przycisk ustawienia->sekcja Domyślny system operacyjny->przycisk Edytuj.
Otworzy się notatnik z plikiem boot.ini
Podaj go i powiedz, który system wyrzucić.

Jak rozumiem chcesz tylko dodać nowy wpis do już istniejącego systemu? Napisz na której partycji (dysku) jest ten system.

//EDIT
Błąd, to jest spod Visty.
Ostatnio edytowany przez cosik_ktosik, 20 Paź 2008, 16:28, edytowano w sumie 1 raz

20 Paź 2008, 16:25

właśnie nie do tego co mam tylko do tego co mam na płycie ale go zainstalować nie moge

20 Paź 2008, 16:29

Musisz zainstalować system. Aby to zrobić, wejdź do Biosu i ustaw bootowanie z płyty instalacyjnej. Aby to zrobić, w biosie ustaw w Advanced Bios Setup, bootowanie z CD. Czyli First Boot Device zmień CD/DVD. Po zainstalowaniu XP, musisz przywrócić bootowanie Visty. Możesz to zrobić programem EasyBCD.

20 Paź 2008, 16:30

hymm
wydaje mi się ze mam tak ustawione
a zainstalować nie moge nawet z poziomu systemu normalnie odpalonego bo ikonka install jako jedyna jest na szaro :?
Ostatnio edytowany przez ziom, 20 Paź 2008, 16:31, edytowano w sumie 1 raz

20 Paź 2008, 16:30

A może tu: forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?f=21&t=280451 ??

20 Paź 2008, 16:32

nie tu..
jak zrobić ten pliczek?? :D
musi byc jakiś sposób

20 Paź 2008, 17:04

VISTABOTPRO Tym edytujesz bot leadera ;)
Wyślij odpowiedź