Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Re: Urządzenia USB

10 Mar 2011, 22:05

Dobra działa ten telefon lecz znowu wróciłem do punktu wyjścia, znowu mam ten komunikat z formatowaniem.. nic to nie pomogło

Co robić?

11 Mar 2011, 15:55

To widocznie uszkodzenie pamięci przenośnej. Cóż udaj się do punktu serwisowego.

11 Mar 2011, 16:47

Tylko na moim komputerze? Więc raczej nie..
Telefon podłączam do innego komputera i wszystko działa normalnie... coś jest nie tak z moim komputerem i chcę to naprawić
Dziękuje ci za pomoc, lecz jeśli już nie wiesz co robić, proszę nie udzielaj się, nie potrzebuje takich stwierdzeń jak kupno nowej karty

11 Mar 2011, 17:29

Telefon podłączam do innego komputera i wszystko działa normalnie

Zapomniałem. Masz zainstalowane kontrolery USB?

11 Mar 2011, 18:10

Tzn? Czy one mogły się same usunąć? I jeśli mógłbyś to jakieś linki do downloadu czy coś

11 Mar 2011, 18:20

Jaki to system i jaka płyta główna.

11 Mar 2011, 19:07

windows xp home edition

płyta sAM2 gigabyte m56s-s3 nf560 (spisałem z faktury)

11 Mar 2011, 19:12

Spróbuj tak: wejdź w Menedżer urządzeń -> rozwiń gałąź Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej i odinstaluj wszystkie urządzenia w tej gałęzi -> restart kompa. Po restarcie system powinien automatycznie zainstalować z powrotem te urządzenia.

11 Mar 2011, 20:13

Zrobiłem tak i dalej nic

//pisałem wcześniej, tym programem HP_USB_Disk_Storage_Format_Tool2.2.3 sformatowałem pendriva to mimo, że mogę na swoim kompie mogę go odpalić, tzn otwiera mi się folder gdzie można wrzucać pliki na niego, to i tak ja nie mogę (na innych działa) dodatkowo gdy wezmę prawy i właściwości pokazuje 0 bajtów miejsca..

//no i jeszcze dodam, że mam klawiaturę na usb i ona działa normalnie.. tylko te urządzenia na których można przechowywać dane, typu pendrive, karty pamięci nie chcą działać..

11 Mar 2011, 22:32

Sprawdź jeszcze podłączając do innego portu USB.

12 Mar 2011, 12:00

Podłączałem pod każde gniazdo i w każdym jest tak samo

12 Mar 2011, 17:20

http://forum.pcformat.pl/Urzadzenia-USB ... -dyskach-t

ten sam temat na innym forum, może coś was natchnie na pomysł jak to naprawić ;)

12 Mar 2011, 18:07

Czy masz zainstalowany SP3?

12 Mar 2011, 18:43

Tak. mam

12 Mar 2011, 19:21

Odłącz wszystkie wtyczki z gniazd USB kompa. Dopiero teraz wejdź w menadżer urządzeń i odinstaluj wszystko co jest, jako kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej - ma być pusto,restart kompa i system zainstaluje ponownie porty USB, sprawdź jak się zainstalowały w menadżerze i czy wszystko gra.
Wyślij odpowiedź