Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Urządzenia USB - nie mogę odczytać danych

05 Mar 2011, 15:17

Jeszcze kilka dni temu wszystko było ok, teraz jak podłączę jakieś urządzenie na którym są jakieś dane, karta pamięci, pendrive pod usb(sprawdzałem każde gniazdo w komputerze) to nie mogę wejść i odczytać tych danych, gdy chcę pisze że urządzenie(lub dysk nie pamiętam) jest niesformatowany, i czy chcę go sformatować teraz.. W żaden sposób nie mogę tego odczytać a jest mi to bardzo potrzebne. Wiem, że pendrive działa ponieważ sprawdzałem na innym komputerze,, tam było wszystko ok.

Re: Urządzenia USB

05 Mar 2011, 15:25

Próbowałeś: Mój Komputer -> prawy przycisk myszy na urządzenie -> właściwości -> narzędzia -> sprawdzanie błędów -> Sprawdź.

05 Mar 2011, 15:41

Jeżeli nie możesz otworzyć tego urządzenia, spróbuj jeszcze PPM nań -> Eksploruj.

05 Mar 2011, 17:16

Palacio, nic nie dało

kominekl, zrobiłem tak, sprawdzanie nie wiem czy się wogóle coś odbyło bo zaraz okno się zamyka, ale i tak nic nie dało

05 Mar 2011, 17:37

1.Ściągnij z internetu programik Test disk.
2.W Menu wyświetlą Ci się dyski jakie masz w komputerze.
3.Wybierz dysk, na którym jest pendrive i kliknij -> Analiza.
4. Następnie wybierz -> Q (Quit)
5. Powininna wyświetlić Ci się lista partycji, jeżeli nie ma wszystkiego kliknij -> Search.
6. Następnie wybierz -> Write, potwierdź i wybierz -> Backup BS -> Potwierdź.
7. Uruchom ponownie komputer.

Tesdisk -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... toRec.html.

05 Mar 2011, 18:41

Nie widzę tam przycisku analiza..

Image

co mam wybrać?

05 Mar 2011, 20:15

Zajrzyj -> http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=157904.

10 Mar 2011, 15:35

Zrobiłem tak jak napisałeś lecz nic to nie dało, podczas ponownego uruchomienia miałem sprawdzanie tego dysku (w tym wypadku była to karta pamięci z telefonu) no ale nic nie pomogło

Czekam na inne propozycje

10 Mar 2011, 18:13

Może jakaś infekcja blokuje dostęp do pamięci przenośnej? Podaj logi z OTL, GMER i USBFix`a (poniżej instrukcja).

USBFix -> viewtopic.php?f=22&t=13967&start=15.
OTL -> viewtopic.php?f=22&t=13967#p107754.
GMER -> viewtopic.php?f=22&t=13967#p88736.

10 Mar 2011, 18:40

HP_USB_Disk_Storage_Format_Tool2.2.3 tym programem sformatowałem pendriva i działa ładnie, to samo zrobiłem z kartą pamięci w telefonie, też mogłem już ja odczytać na kompie.
Otworzyłem dysk który odpowiada za tą kartę, porobiłem foldery i powrzucałem sobie muzykę i tapety lecz mój se s312 nie odczytuje tych danych, ani tych folderów co porobiłem ani plików, dosłownie NIC. Co zrobić aby telefon czytał tą kartę (karta rodzaju M2) ?

10 Mar 2011, 19:14

Telefon w ogóle nie widzi karty? Czy tylko "myśli", że nic na niej nie ma.

10 Mar 2011, 19:33

Gdy karta siedziała gnieździe, wchodziłem w galerię to miałem dane do wyboru z karty i na telefonu (takie niby menu u góry ekranu), gdy wyjąłem kartę było tylko z telefonu więc chyba czyta kartę

10 Mar 2011, 19:35

Jaki format miały pliki przez ciebie wrzucane?

10 Mar 2011, 19:50

Te same pliki miałem przed tym formatowaniem i działały, wrzucałem mp3

10 Mar 2011, 19:52

Sprawdź dysk jakimś Skandiskiem, czy czymś takim.
Wyślij odpowiedź