Tematy związane z telefonią komórkową.
Zablokowany temat

Usługa Bonus w Tak Tak

01 Lip 2010, 15:52

Witam, słyszałam, że Era wprowadziła teraz w TT Hocie usługę, którą nazwali bonus, w której można zbierać minuty do wykorzystania w sieci i na numery stacjonarne. Nie do końca jednak rozumiem jak zbiera się te minuty, mógłby ktoś mi to wyjaśnić?

Re: Usługa Bonus w Tak Tak

02 Lip 2010, 11:50

Za każdym razem kiedy ktoś zadzwoni do Ciebie z "innej" sieci i pogadacie dwie minuty, to otrzymujesz dodatkową minutę na rozmowy do wykorzystania do Ery, Heyah i na stacjonarne. Z tego co pamiętam to koszt usługi wynosi 1 zł miesięcznie. Tak więc jest to możliwość zyskania w Hocie darmowych minut do Heyah. Tego wcześniej nie mieliśmy ;-)

02 Lip 2010, 14:17

Dzięki. No tak, fakt... bo pakiet 1000 minut obejmuje Erę i erowe stacjonarki. Ta usługa dodaje możliwość dzwonienia do Heyah... i na stacjonarne normalne? dobrze rozumiem? czy tylko Heyah dochodzi?

15 Lip 2010, 12:20

Na wszystkie stacjonarki bez rozróżniania ;-) Zatem grono "tanich rozmówców" jest jeszcze większe ;-)

18 Lip 2010, 18:02

No bo pamiętam, ze pakiet odjechanej promocji ze 1000 minutami do sieci też miał obejmowac stacjonarki, ale właśnie myk polegał na tym, ze tylko te erowe :) więc wolałam się upewnić, bo się prawie dałam porobić przez własną nieuwagę i niedopatrzenie :)

20 Lip 2010, 12:02

Zawsze trzeba dokładnie czytać regulaminy i opisy ofert, by mieć pewność, że na pewno dzwoni się za free.
Tak więc póki co darmowe minuty do wszystkich stacjonarek i heyah zdobyć można tylko poprzez BONUS tak-takowy.

09 Sie 2010, 11:18

Staram się to robić, ale w euforii bardzo łatwo coś pominąć :) nie wpieprzyłam się na szczęście w nic, ale pochwaliłam swoją uwagę jednak. Wielkim plusem tej usługi bonus jest to, że naliczanie odbywa się sekundowo - każda rozmowa, nawet nieprzekraczająca 2 minut, składa się na to, ze zarobisz w końcu minutę wychodzącego połączenia :)

20 Sie 2010, 10:47

Tak, tak ;-) Liczy się każda rozmowa - dodajemy nawet pojedyncze sekundy, a kiedy uzbiera się już minimum te dwie minuty do zyskujemy minutę do Ery, Heyah i na stacjonarne.

23 Sie 2010, 12:48

To odróżnia TT'ową wersę tej oferty od Playowej np. Oni muszą całe 2 minuty z kimś, kto dzwoni wygadać, żeby dostać jedną minutę. Kiepska to propozycja, bo takich telefonów nie ma się wiele.

23 Sie 2010, 14:52

Oferta Play nie jest kiepska, dodatkowe minuty można wykorzystać na połączenia do wszystkich. Minusem jest cena połączeń do Play, która u wszystkich operatorów jest wyższa, niż do Orange, Ery i Plusa - amatorów dłuższych rozmów w Play i spoza sieci może być znacznie mniej. I naliczanie jest minutowe i włączane dopiero po dwóch pełnych minutach... Ale za to opcja jest darmowa. W Tak Taku aktywacja usługi kosztuje 1 zł miesięcznie, ale za to można zebrać znacznie więcej minut i każda rozmowa spoza sieci daje większe profity.

30 Sie 2010, 12:21

Pewnie, że oferta Play nie jest zła - skoro coś dają, to dobrze. Póki co interesuje nas wszystkich to co dają nam nasi operatorzy. Ja na usłudze bonus w tak-taku nie natrzaskam tych minut nie wiadomo ile, bo wciąż większość ludzi mam w sieci, ale parę minut zdobyć się udaje - z mojej kalkulacji wynika, że się opłaca.

06 Wrz 2010, 10:33

Cóż, możesz to przynajmniej do Heyah wykorzystać ;) jeśli masz tam ze 2 osoby to w zasadzie jakbyś mógł dzwonić do nich za darmo. Sieciowe obsadź sobie całkowicie pakietem z odjechanej promocj, a to co z usługi bonus wydawaj na Heyah.

25 Paź 2010, 11:38

Czy usługa BONUS jest nadal dostępna? Wprowadzono ją bezterminowo?

25 Paź 2010, 18:38

Na stronie Ery jeszcze jest, więc chyba nadal obowiązuje.

02 Lis 2010, 12:59

W takim razie muszę aktywować. W najbliższym czasie będzie dzwoniło do mnie bardzo dużo osób, tak więc rewelacyjna okazja do zyskania dodatkowych minut, szczególnie minut do Heyah.
Zablokowany temat