Hej,
W ostatnim czasie przeinstalowałem system na Win 7 Ultimate. Wcześniej miałem 8.1, ale przeszedłem na Ubuntu. Niestety niefortunnie usunąłem 8.1 z recovery i musiałem wrócić do swojego starszego systemu, bo Ubuntu się nie sprawdził. Zauważyłem, że chyba zepsułem sobie boota, bo nie mogę wybrać opcji w ustawieniach "secure boot". Nie mogę wybrać UEFI (ta opcja chyba była na win 8.1). Muszę mieć opcje uefi i csm, przez co komputer prawdopodobnie dłużej się włącza? Przed obrazem z logo Win i paskiem ładowania wyskakują jakieś 2 punktury na czarnym tle (1-3 sekund). Czy można to naprawić i ustawić secure boot?
Druga kwestia dotyczy sterowników. Win 8.1 instalował je automatycznie. Na 7 robiłem to ręcznie i podejrzewam, że zainstalowałem zbędne, które przeszkadzają komputerowi. Ogólnie nie potrzebuje bluetooth czy jakiś udziwnień z WIFI itd. Czy ktoś mógłby mi doradzić, które sterowniki mogę śmiało usunąć?
- Screen
- sterowniki.png (68.94 KiB) Obejrzany 6673 razy
Z góry dzięki za pomoc!
P.S. Pytam o wszystkie sterowniki i aplikacje. Te 2 co są oznaczone wynikają z kopiowania do 1 painta.