Tematyka dotycząca bezpośredniej wymiany plików, czyli p2p
Wyślij odpowiedź

uTorrent szybsze sciąganie

04 Sie 2011, 17:04

Siema. Od razu zaznaczam, że nie zakładam tego tematu, żebyście mi napisali jak sciągać z kosmicznymi prędkościami. Ostatnio słyszałem, że neostrada jest bez limitu pobierania danych, więc mogę sciągać z taką prędkością, jakie ma łącze (mam 1 mb/s). Szukałem w internecie kilka dni ustawień dla uTorrenta 3.0, lecz albo nie wychodziło poza 120 kb/s albo zwalniało do prymitywnych prędkości. Mógłby ktoś mi napisać najlepszą konfigurację dla uTorrenta, abym mógł sciągać tak jak napisałem wyżej? Trackery nic nie dawały, nawet więcej niż połowa nie chciała się połączyć.

Re: uTorrent szybsze sciąganie

04 Sie 2011, 18:37

O ile dobrze pamiętam, przy 1Mb/s maksymalna prędkość pobierania wynosiła około 134kb/s, więc twja prędkość pobierania torrenta nie jest wcale niska. Włącz UPnP w opcjach programu (zakładka Połączenie). Czy korzystasz z routera :?:

04 Sie 2011, 18:57

Mozesz też spróbować tego -> https://www.instalki.pl/download/progra ... eedup-pro/

04 Sie 2011, 20:03

Z routera nie korzystam. W tym programie uTorrent SpeedUp Pro w Network Interface co wybrać?

04 Sie 2011, 20:23

Rodzaj połączenia -> na przykład Ethernet.

04 Sie 2011, 21:58

Nie dochodzi poza 128 kb/s max;/. I nie wykorzystuje całego łącza, bo częsciej jest 80-90-100 kb/s i czasem dojdzie na kilka sekund do 112-120 kb/s.

05 Sie 2011, 10:22

Wyłącz jeszcze ograniczenie przepustowości łącza -> click. Zauważyłem, że pisałeś z Windows 7, więc jeśli będziesz miał problem z dojściem, obejrzyj to video.

05 Sie 2011, 13:36

Żeby nie było, przed założeniem tematu szukałem odpowiedzi na to w internecie dużo czasu, natknąłem się na ograniczenie przepustowości, lecz nie działa mi komenda gpedit.msc. Mam Windows 7 Home Premium 32 bit.

09 Sie 2011, 21:23

Obejrzyj to -> http://www.youtube.com/watch?v=fLU20oy_0Ec, ale pobieranie z Torrent`ów polega na obustronnym udostępnianiu, czyli bez dużej ilości seed`ów można pomarzyć o szybkim pobieraniu :) .
Wyślij odpowiedź