TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Kłopoty z netem, przekierowania, strony nie chcą sie ładowac

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Kłopoty z netem, przekierowania, strony nie chcą sie ładowac

Postprzez irugoc » 19 Lut 2009, 11:07

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

witam
zauwazylem co raz czestsze kłopoty z netem- przekierowania, strony nie chcą sie ładowac do konca itp. przy uzyciu ctrl+alt+del wyskakuje info ze menadzer zadan został wyłączony przez administratora. chciałem wiec poszukac danego wpisu w rejestrze ale okazało sie ze edycja rejestru róznież jest zablokowana!! Jestem jedynym uzytkownikiem i wiem ze niczego nie blokowałem jestem wiec przekonany ze złapałem jakiegos syfa. Prosze o pomoc w tej sprawie.
Z góry dziekuje i podaje ponizej log combofixa

Kod: Zaznacz wszystko
http://www.wklej.eu/index.php?id=4c7ee92824
irugoc
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 19 Gru 2008, 10:54

Re: Prosze o pomoc i sprawdzenie loga Combofix

Postprzez irugoc » 19 Lut 2009, 11:57

zauwazyłem wlasnie ze przestały równiez chodzic rózne programy z którymi nie było do tej pory problemu: np CCleaner - sciagam wlączam i jest OK, ale wlączam go ponownie i wyskakuje jakis bląd i tak za kazdym razem...
irugoc
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez djarta » 19 Lut 2009, 14:41

PostUA: Opera/9.63 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1

Za to ja widzę to:

R3 abp470n5;abp470n5;\\??\\d:\\windows\\system32\\drivers\\tiojr.sys --> d:\\windows\\system32\\drivers\\tiojr.sys [?]

Ta usługa to VIRUT, który infekuję końcówki *.exe.

Przeskanuj tym: Dr.WEB CureIt!. ( w Trybie Awaryjnym z zmienioną nazwą).

=================
K.

Autor postu otrzymał pochwałę
djarta
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 03 Lut 2009, 18:17
Miejscowość: Łapy?
Pochwały: 7

Postprzez irugoc » 20 Lut 2009, 10:58

Dziekuje za zainteresowanie.
Niestety przy próbie uruchomienia trybu awaryjnego komp sie restartuje, uruchomiłem jednak Dr.Web w trybie zwykłym ze zmienioną nazwą i wykrył az 465 zainfekowanych objektów z czego 3 usunął a 2 przeniosł. Nie wiem jednak czy skanowanie w zwykłym trybie przyniosło pożadany efekt bo wsród obiektów nie zauwazyłem tiojr.sys...
jestem zdruzgotany :( co moge jeszcze zrobic?
irugoc
Forumowicz
Forumowicz

Re: Kłopoty z netem, przekierowania, strony nie chcą sie ład

Postprzez irugoc » 24 Lut 2009, 13:01

Po uzyciu Dr.Weba moglem juz uruchomic tryb awaryjny i po ponownym przeskanowaniu kompa odnalazł jeden obiekt zainfekowany o statusie prawdopodobnie batch wirus - usunąlem go i wszystko juz działa OK: Menadzer Zadan i Edytor Rejestru, strony ładuja sie prawidłowo :) Wyglada na to ze juz wszystko OK!
Dzieki za pomoc!
Dla pewnosci przeskanowałem jeszcze raz combofixem i prosiłbym o sprawdzenie loga z niego:

Kod: Zaznacz wszystko
http://www.wklej.eu/index.php?id=c2eb90309d

jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam
irugoc
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]