Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Virtual DJ 7 Pro nie chce nagrywać mikrofonu

05 Lip 2012, 22:29

Witam. Zainstalowałam sobie dzisiaj pełną wersję programu Virtual DJ 7 Pro. Okazało się jednak, że gdy nagrałam próbkę mikrofonu nie było słychać że coś mówiłam. Zainstalowałam sterowniki ASIO4All i nadal nic. Myśląc, że aktualizacja sterownika karty dźwiękowej pomoże - niestety nie dało się zrobić aktualizacji. Posiadam system operacyjny Windows 7 Ultimate (x32), model mojej karty dźwiękowej to Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controller [B-1], a model mikrofonu, to znaczy kamerki internetowej z wbudowanym mikrofonem (działa na Virtual DJ 5) to: PlayStation Eye. Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie.

Re: Virtual DJ 7 Pro nie chce nagrywać mikrofonu

05 Lip 2012, 22:46

A sprawdzalas w tym virtual'u nie jest przypadkiem wylaczona funkcja mikrofonu? Lub byc moze ta wersja nie obsuguje mikrofonu z kamerki a jezeli potrafisz dobrze obslugiwac ten program to polecam ci skorzystac poteznego kombajnu muzycznego fruity loops -> https://www.instalki.pl/download/progra ... fl-studio/ instalacja wtyczek fl-studio-czyli-co-i-jak-poradnik-dla-poczatkujacych-t15041.html

05 Lip 2012, 23:14

Dzięki za link, ale ja nie komponuję muzyki, jestem tylko prezenterką w radiu internetowym. Wersja na 100% obsługuje tą kamerkę, ponieważ mój kolega korzystał z niej i z właśnie VDJ 7 Pro. Może mam źle w Configu coś źle ustawione. A teraz na dodatek wyskoczył komunikat: "Error in the ASIO sound driver: Your soundcard is probably not connected, or the settings are incorrect. W zakładce Sound Setup są trzy pola do wyboru: Inputs, Outputs i Sound Card. W Inputs mam do wyboru: None, Single Timecode, Timecodes, Line-in's, Microphone i Advanced Config. W Outputs mam do wyboru: Single Output, Headphones, External Mixer, 3-lines Mixer i Advanced Config. W Sound Card mam do wyboru: Simple i ASIO Driver. Jak klikne Simple to mam do wyboru: Podstawowy sterownik dźwięku, Głośniki (C-Media High Definition Audio Device), Głośniki (Avnex Virtual Audio Device) i Wyjście cyfrowe (C-Media High Definition Audio Device). Co wybrać?

05 Lip 2012, 23:24

Na probe odinstaluj virtual'a i zainstaluj ponownie mozesz takze wspomoc sie tym programem -> https://www.instalki.pl/download/progra ... /audacity/

06 Lip 2012, 08:25

abflagen napisał(a):Dzięki za link, ale ja nie komponuję muzyki, jestem tylko prezenterką w radiu internetowym. Wersja na 100% obsługuje tą kamerkę, ponieważ mój kolega korzystał z niej i z właśnie VDJ 7 Pro. Może mam źle w Configu coś źle ustawione. A teraz na dodatek wyskoczył komunikat: "Error in the ASIO sound driver: Your soundcard is probably not connected, or the settings are incorrect. W zakładce Sound Setup są trzy pola do wyboru: Inputs, Outputs i Sound Card. W Inputs mam do wyboru: None, Single Timecode, Timecodes, Line-in's, Microphone i Advanced Config. W Outputs mam do wyboru: Single Output, Headphones, External Mixer, 3-lines Mixer i Advanced Config. W Sound Card mam do wyboru: Simple i ASIO Driver. Jak klikne Simple to mam do wyboru: Podstawowy sterownik dźwięku, Głośniki (C-Media High Definition Audio Device), Głośniki (Avnex Virtual Audio Device) i Wyjście cyfrowe (C-Media High Definition Audio Device). Co wybrać?

Tak na szybkiego to w Inputs: Microphone, a w Outputs: Single Output
Wyślij odpowiedź