Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
01 Maj 2008, 08:53
chciałbym z visty nagrac system windows XP ale gdy daje plyte do napedu otwieram plik .exe instalacyjny to pisze aplikacja cos tam dalej nie jest poprawna w systemie 32 czy coś w tym stylu .. prosze o pomoc
01 Maj 2008, 10:35
chcesz usunąć Vistę i nagrać XP czy może zostawić Vistę i co dalej? Sprecyzuj swoją wypowiedź.
01 Maj 2008, 11:42
Jeżeli chcesz z visty na xp przejść to musisz najpierw zrobić format dysku;
wkładasz płytkę xp i przestawiasz w biosie opcje aby pierwszy startował cd-rom no i pojawia się niebieski ekran z instalacją xp i na tym dysku co jest zainstalowany system vista dajesz usuń partycje i potem dajesz utwórz partycje formatując pliki fat czy ntfs i po z formatowaniu dysku rozpocznie się kopiowanie plików i instalacja windowsa.
A jeżeli masz dysk sata i masz problem z sterownikami dysku to przeczytaj
Przejście z Visty na XP
01 Maj 2008, 16:50
taa dawid potem to wiem Tylko instalacja nie chce uruchomnic sie. robie to co piszesz i nic ..
01 Maj 2008, 16:53
bigbercik mam wrażenie, że nie wiesz jak się robi formata. Z twojego pierwszego postu wynika, że uruchamiasz spod windows'a plik instalacyjny i tak chcesz zainstalować XPka - tak sie nie da. Wkładasz płytkę do napędu, rechasz PC i instalator Ci się uruchamia. Spod Visty tego nie robisz.
01 Maj 2008, 17:01
Tak tylko, że ja ustawiam tak w biosie i nic .. 1 CD . omg
01 Maj 2008, 18:26
Może coś w biosie źle ustawiasz,podaj nazwę płyty głównej i wersje biosa.
01 Maj 2008, 18:46
A co pokolei powinienem ustawic?
01 Maj 2008, 20:15
bigbercik napisał(a):A co pokolei powinienem ustawic?
Najpierw muszę wiedzieć jaką masz płytę główną i czy bios był aktualizowany czy nie,bo nie każdy bios jest taki sam.
01 Maj 2008, 20:21
I o czym tu rozprawiać? Jeżeli płytka jest bootowalna, w BIOSie dobrze ustawione to nie ma prawa wystąpić problem (wykluczając zepsuty napęd).
02 Maj 2008, 07:22
napęd działa może ta plytka jakas lewa.. Eh pożyczę od kupla i dam edita
04 Maj 2008, 13:43
nie stedy nie działa , znów , naped działa, tera Próbuję programem Nlite, jak sie uda dam edita.
wiec problem wyglonda Tak
udalo sie instalacja systemu Windows
i tak
jak jest
R i Enter lub Esc naciskam, enter, lub R to pisze cos o stacji dyskow nie jest zainstalowana czy cos w tym stylu..
04 Maj 2008, 16:47
i tak
jak jest
R i Enter lub Esc naciskam, enter, lub R to pisze cos o stacji dyskow nie jest zainstalowana czy cos w tym stylu..
Nie wiem o co ci chodzi
do jakiego momentu dochodzisz
04 Maj 2008, 16:50
Zaczyna sie instalacja, system WIndows, Naciskajac enter zaczyna sie instalacja
- Kod:
czy jakoś tak