Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

W moim komputerze cos siedzi; logi

16 Paź 2010, 22:38

http://www.wklej.eu/index.php?id=16c4fdf5da prosiłbym o sprawdzenie tego loga gdyż mam problem chyba spory... nie wiem co lecz wiem ze w moim komputerze cos siedzi gdyż używając RegAlyzera próbując zmienic wartość klucza DisableRegistryTools na "0" to po kilku sekundach znowu dane wartości ustawiają się na "1" .

Re: Log z HijackThis

17 Paź 2010, 03:23

W tym przypadku użyj ComboFix i daj log z niego.

17 Paź 2010, 10:52

Dziękuję już nie trzeba :) Rozwiązałem problem. Poprostu usunąłem jeden szkodliwy plik w rejestrze i wszystko działa :D

@Edit
Jednak nie jest dobrze... pomyliłem się oto log z ComboFix
http://www.wklej.eu/index.php?id=d852cafbe0

17 Paź 2010, 12:06

Jednak nie jest dobrze...

Dobrze to określiłeś, gdyż masz paskudnego wirusa Sality. Zastosuj się do tego poradnika -> viewtopic.php?f=22&t=20698#p111372

18 Paź 2010, 14:36

Kurcze... 1 skanowanie trwało prawie 12h... :/ Nie wiem czy mi się bardziej nie opłaca zrobić formata.

@Edit

I mam zainfekowany plik system.exe trojanem :/
Ostatnio edytowany przez XeeT, 18 Paź 2010, 14:48, edytowano w sumie 1 raz

18 Paź 2010, 14:38

A czym skanowałeś Dr.Web czy KVRT (Kaspersky Virus Removal Tool)???

18 Paź 2010, 14:49

Otoż skanowalem komputer programem Dr.Web

18 Paź 2010, 14:59

W takim razie zrób drugi skan KVRT -> http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/AVPTool/ (powinno być dużo szybciej), a następnie pobierz świeżego ComboFixa i podaj nowy log z niego.

18 Paź 2010, 15:37

Link nie działa.

18 Paź 2010, 15:39

Działa, tylko pewnie infekcja blokuje stronkę. Poczekaj, za kilkanaście minut edytuję posta i wrzucę alternatywny link (muszę wrzucić instalkę na jakiś hosting).

EDIT:
Proszę -> http://hotfile.com/dl/76783779/827600b/ ... 1.com.html (rozszerzenie specjalnie zmienione)

Re: W moim komputerze cos siedzi; logi

18 Paź 2010, 18:32

Teraz jeszcze gorzej... Mineło ponad 1.5 h a dopiero 2% skanowania... ;/

18 Paź 2010, 18:39

Spróbuj w trybie awaryjnym (o ile będzie działał) a jak nie to może spróbuj zrobić skan z LiveCD (tylko skaner musisz pobrać i nagrać na innym nie zainfekowanym kompie). No a jak nie to niestety, ale musisz odczekać swoje.

18 Paź 2010, 19:16

Co 2 sek wyświetla mi się bład że znaleziono plik zarażony wirusem Sality albo koniem trojańskim ;d
I przy każdym pliku pisze mi "Odroczony"

18 Paź 2010, 19:28

A nie ma tam opcji leczenia/naprawy plików???

18 Paź 2010, 19:37

Nie ma :(

@Edit

Chyba jednak zdecyduję się na format. Sytuacja z przed chwili bardzo mnie zdenerwowała. -.-
Wyślij odpowiedź