Tematy związane z telefonią komórkową.
Zablokowany temat

Re: Wewnątrz sieci w prepaidach

21 Gru 2010, 19:22

No dokładnie, można przedłużać ważność konta ile się chce, chodziło mi tylko o maksymalny okres kumulacji.

27 Gru 2010, 14:34

Więc w praktyce, środki z podwójnego doładowania można wykorzystywać póki tylko konto jest aktywne na połączenia wychodzące. Środki nie zostaną skasowane - trzeba tylko pilnować aktywności konta.

28 Gru 2010, 12:43

Dokładnie, ani w Erze ani w Heyah środki na koncie nigdy nie przepadały, trzeba tylko pamiętać o utrzymaniu ważności konta.

02 Sty 2011, 18:45

No to chyba żaden problem. Wystarczy tylko wiedzieć kiedy Heyah ogłasza się z podwójnym doładowaniami, a wtedy aż grzech z niego nie skorzystać. No i druga kwestia to wspomniane wcześniej zamrażanie środków do następnego doładowania w okresie kiedy nie zasilamy konta, ciężko jest więc tak czy inaczej pozbyć się pieniędzy z konta.

02 Sty 2011, 22:02

Zaskakujące, że tylko Tak Tak i Heyah nie zabierają pieniędzy z konta po przekroczeniu jego ważności na połączenia wychodzące. W Play robią to po 30 dniach, a w Orange już po 5.

03 Sty 2011, 11:11

Uważam, że ta kwestia powinna być regulowana przez odgórne przepisy telekomunikacyjne. Skoro ktoś płaci, to powinien mieć możliwość korzystania z tych środków póki tylko numer jest aktywny na przychodzące. (oczywiście po doładowaniu konta)

07 Sty 2011, 01:46

Wracając do tematu, mamy nowy rok, w Heyah obowiązuje jeszcze pakiet darmowych minut, który można było wykupić do końca grudnia, a co najważniejsze, utrzymane zostały darmowe rozmowy w sieci po doładowaniu za 30zł lub opłacie 98 gr za dzień.

11 Sty 2011, 15:54

Ano faktycznie, jest już nowy rok, a ja w Heyah dalej dzwonię za darmo dzięki temu pakietowi.. przez to nie mogę wytracić prawie w ogóle swoich środków :P Nie żeby mnie to jakoś mocno bolało, ale rzeczywiście mam ich dużo :D Co zrobić, lubię podwójne doładowania :P

12 Sty 2011, 01:17

Zauważyliście, że stan naszych kont wzrósł nieco po nowym roku i to nie za sprawą podójnego doładowania? Era i Heyah przeliczyły stan kont i dodały do nich 1% kwoty netto, czytałam w jakimś artykule, że to po to, by początkowy koszt podwyżki stawki podatku VAT pokrył operator.

13 Sty 2011, 21:29

Ano wpadło kilka groszy więcej. Dobrze, że nie jest tak, że cały podatek musi brać na siebie klient. Zresztą w Heyah i tak droższa jest tylko minuta rozmowy i to o zaledwie jeden grosz.. ja nawet o tym zapomniałem, bo dzięki podwójnemu doładowaniu mam sporo pieniędzy na koncie i różnica jest niezauważalna.

14 Sty 2011, 00:26

Ja tez specjalnie jej nie odczułam, zwłaszcza, że nie zmieniły się nominały doładowań, a dopiero co wpłynęły środki z podwójnego, więc i tak kasa znika z konta bardzo wolno. Co najważniejsze, w nowym roku w sieci nadal można rozmawiać za darmo i wygląda na to,że zwykła promocja stała się regularną ofertą.

18 Sty 2011, 19:13

O kurcze, niezłe rzeczy. Heyah wyszła kilka dni temu z kolejną promocją podwójnego doładowania, a dopiero co skończyła się jego świąteczna odsłona :D Promocja jest ważna do 11 lutego i obowiązuje na 'starych zasadach', tj. trzeba 2x załadować konto kwotą min. 20 zł w ciągu 5 dni i drugie doładowanie jest podwajane. No cieszy mnie to niezmiernie.

18 Sty 2011, 23:45

Przyznaje, ze też mnie to ucieszyło chociaż na brak środków nie narzekam, nowy rok nie przyniósł większych zmian i rozmowy w sieci są nadal darmowe, więc sporo oszczędzam, ale podwójne się przyda, zwłaszcza, że ważność konta mam dość długą, więc nie muszę się przejmować, że środki zostaną zablokowane.

20 Sty 2011, 01:44

Co najlepsze środki mogą być najwyżej zablokowane, a nie zabrane jak to bywa w innych sieciach. To w Heyah cieszy równie bardzo jak darmowe rozmowy w sieci :razz:

21 Sty 2011, 12:43

Jeśli chodzi o podłączenia wewnątrzsieciowe, to mamy sporą zmianę - Plus usunął z Simplusa bezlik rozmów. Simplusowcy nie mogą już dzwonić za grosze po sieci. Na szczęście odjechana promocja w Tak-taku obowiązuje dalej ;-)
Zablokowany temat