Tematy związane z telefonią komórkową.
10 Lis 2010, 14:50
Heheh, widziałem tą informację. W mojej opinii Orange sam sobie podłożył kłodę pod nogi tym ograniczeniem. Zawsze ludzie mający ich starter cieszyli się, że jest możliwość wykonywania połączeń również na stacjonarne, a teraz się ograniczają. Wg nich oferta jest dalej równie atrakcyjna, jednak chyba się przeliczą.
Xavi, w Heyah ja mam tak dobrze, że nawet pakietu nie potrzebuje
Wewnątrz sieci dzwonię za darmo do wszystkich, bez żadnych ograniczeń po doładowaniu kwotą 30 zł, czyli tym myślę standardowym. Więc doładowujesz i "Nawijasz, aż zbaraniejesz"
12 Lis 2010, 14:01
Heyah gra zupełnie odwrotnie- wprowadziła darmowe rozmowy na czas nie określony, ale chyba nikt nie spodziewał się, że będzie to trwało aż tak długo. Obecnie darmowe rozmowy w sieci są jak element oferty podstawowej i oby tak zostało jak najdłużej. Jednego możemy być pewni- darmowe smsy w sieci będą zawsze, ponieważ to oferta podstawowa.
12 Lis 2010, 18:32
Bardzo dobrze, że trwa tak długo. Przez to już sporo pieniędzy zaoszczędziłem na koncie. Trzeba tylko pamiętać, żeby przed doładowaniem aktywować promocję kodem
15 Lis 2010, 13:28
Amarain: przecież Heyah wprowadziła je na stałe bardzo dawno temu. W maju?
taktakowiec: Orange stara się wymyślać drugie dno swojej decyzji, ale tak sobie przypominam, że to żadna nowość. Przecież w kwietniu, kiedy podwyższali cenę za pakiet 1000 minut z 6 do 10 zł, winę za podwyżkę zganiali na problemy z infrastrukturą. Co ciekawe w Tak-taku takich problemów nigdy nie było, a pakiet 1000 minut dostępny jest od kwietnia.
16 Lis 2010, 01:04
Xavi, możliwe, że Orange po prostu już opada z sił i muszą żerować na kliencie. Wprowadzają pseudo atrakcyjne oferty, tłumacząc się tym, że abonent i tak będzie zadowolony, bo jak tu nie być.. Era i Tak-tak to nie Orange, więc pewnie dlatego wszystko jest ok, hehe. Ja się cieszę, że w Heyah mam te darmowe rozmowy w sieci po doładowaniu za 30 zł, przez cały miesiąc, bez ograniczeń i nie spinam się, że za 14 dni mi wyłączą.
16 Lis 2010, 11:30
Apropo pakietów wewnątrz sieci, to w Tak-taku, pakiet 1000 minut został przedłużony na dotychczasowych warunkach. Czyli nam telefonów stacjonarnych nie odebrano
taktakowiec to co się dzieje w Orange momentami jest irytujące, ale na szczęście to nie mój problem
16 Lis 2010, 13:01
Bezpłatne rozmowy w Heyah są od 2.03 do odwołania, ale póki co na to się nie zapowiada;)
22 Lis 2010, 13:04
Widzieliście nową informację o podwójnym doładowaniu w Tak-taku? Tradycyjnie promocja pojawia się w grudniu, ale nie jest do końca pewien czy poprzednio była na tych samych zasadach. Pamiętam, że w 2009 również był bonus, którego wartość otrzymywało się po nowym roku, tak jak teraz jest w przypadku podwójnego. Czy się mylę?
23 Lis 2010, 01:18
Trochę inne zasady, ale idea taka sama. Podobnie było jakiś czas temu w Heyah. Teraz i w Erze i w Heyah trzeba będzie obniżyć stan konta o 25zł, doładować za 25zł w jednym z czterech wyznaczonych okresów i kolejne doładowanie, dokonane od 4 do 10. stycznia zostanie podwojone. Maksymalna ktorwa podwojenia to 150zł. Wielkich różnic zatem nie ma, tylko trzeba trzymać się terminów.
23 Lis 2010, 22:09
Trochę skomplikowane te doładowania i trzeba uważać na terminy, żeby nie przepadło.
25 Lis 2010, 01:06
Ostatnie podwójne w Heyah było na podobnych zasadach- sama z niego skorzystałam i nie było żadnych problemów. Trzeba tylko trzymać się terminów i pamiętać o obniżeniu stanu konta, a dwa razy więcej kasy wpadnie na konto. Ta zmiana wygląda na stałą, więc po prostu trzeba przyzwyczaić się do nowych zasad.
26 Lis 2010, 15:34
@xavi1984- zwróć tylko uwagę na częstość wprowadzania ofert promocyjnych w tych dwóch sieciach. jedna promocja to jeszcze nie wszystko. Orange poza tym pakiem wprowadził promocje w której można mieć 400 smsów do wszystkich sieci orz zapowiedział świąteczne bonusy w abonamentach ze zwierzakami (delfin, pelikan, pantera)
28 Lis 2010, 18:34
Ja od jutra, czyli od początku drugiego okresu zaczynam z obniżaniem stanu konta o 25 złotych. Mam tylko nadzieję, że uda mi się to zrobić w tydzień, bo zazwyczaj doładowanie 30 zł mam na cały miesiąc. Teraz mam kilka dni wolnego, to będę leżał całe dnie, dzwonił i surfował po internecie.
Jak się uda to od razu ładuje za 150 złotych i w styczniu czekam na drugie 150. Największym plusem podwójnego doładowania jest to, że bonus można wykorzystać na wszystko, bez ograniczenia na własną sieć.
29 Lis 2010, 01:47
Malaga: podwójne doładowanie w Heyah i Erze jest przynajmniej dwa, trzy razy w roku. Poza nim pojawiają się jeszcze potrójne czy podwójne doładowania do wykorzystania w sieci. Jeśli ktoś w czasie podwójnego doładuje za 150 zł, to ma na koncie 300 i spokojnie może z tego korzystać do kolejnego podwójnego, bo można się spodziewać kiedy pojawi się podwójny bonus. Póki co Orange jeszcze nic konkretnego nie wprowadził. poczekamy i zobaczymy czy pobije podwójne.
29 Lis 2010, 12:08
malaga: nie liczy się ilość promocji, tylko ich jakość. Odnośnie zapowiedzi - Orange już wiele zapowiadało
taktakowiec: terminy, w których trzeba obniżyć wartość konta o te 25 zł i doładować są dokładnie wskazane:
- Kod:
http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryfy/karta/doladuj_konto