Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

WI-FI

07 Kwi 2008, 20:48

Mam laptopa IBM T20 i potrzebuje do niego kartę WI-FI.Proszę o doradztwo jaką karte kupić.Potrzebuję duży zasięg.

08 Kwi 2008, 11:50

A router już masz?

09 Kwi 2008, 17:58

Jaki jest dystans do access pointu? I troche wiecej szczegółów. Z czym się badziesz łączyć? Jaka jest widoczność.. ?

09 Kwi 2008, 22:45

Chodzi mi o to że jeżdże ciężarówą i podobno w niektórych firmach na zachodzie idzie na zewnątrz chwycić internet. Myślę że musiałby być jak największy zasięg.

10 Kwi 2008, 11:44

Coś z Firmy TP-LINK, mam coś takiego i mi łapie nawet sąsiad który mieszka 200-300m ode mnie a ja łapie od niego...

Nie znam sie w tej dziedzinie, dlatego mogę sie mylić ale polecam tę firmę, ja jestem zadowolony

Edit
Chodziło mi o Antenkę Wi-Fi
Ostatnio edytowany przez adamsio, 10 Kwi 2008, 20:55, edytowano w sumie 1 raz

10 Kwi 2008, 16:54

Kup kartę z mozliwościa podpięcia zewnętrznej anteny. Jak chcesz korzystać z neta antenka za szybe(kabina osłabia sygnał) i szukasz sieci.

10 Kwi 2008, 20:54

Mac napisał(a):Kup kartę z mozliwościa podpięcia zewnętrznej anteny. Jak chcesz korzystać z neta antenka za szybe(kabina osłabia sygnał) i szukasz sieci.

No właśnie... Jak będziesz w mieście staniesz se pod blokiem czy gdzieś i ciągniesz se od kogoś neta... :]

Też tak robiłem w Norwegii, dobra rzecz, tyle że ja w norwegi zabuliłem za taki shit ponad 500PLN a tutaj kupi za 100 porządny... :]

13 Kwi 2008, 14:12

Napewno musi być to antena dookólna i w zupełności starczy Ci tp link tl-ant2405c, nawet za kabine nie musisz jej wystawiać, choć jak chcesz to postaw sobie na dachu. Kup karte na atherosie i luz.
Wyślij odpowiedź