Tematy związane z obróbka, edycją, konwersją plików foto, audio oraz video.
Wyślij odpowiedź

09 Sty 2007, 15:41

Jak w testach bylo wszystko ok.ladnie sie wyswietlalo i obrazki sa ladne bez przebarwien to szukaj w ustawieniach karty graficznej,albo cos namieszalas z kodekami i nadal obstawiam kodeki.
Brakuje mipomyslu co moze byc jeszcze przyczyna.
poczekajmy niech sie ktos jeszcze wypowie,moze sie cos wymysli.

09 Sty 2007, 16:01

odinstalowalam wszystkie s Program Files i paska Windows
nie wiem gdzie jeszcze moga byc ;/

09 Sty 2007, 17:42

Okazalo sie ze to wina monitora. Podlaczylam monitor sasiada i wszystko odtwarza elegancko. Przelaczam kabel na moj i jest piksel na pikselu.
Wiec teraz potrzebuje pomocy przy konfiguracji monitora :P
Problem nadal wystepuje ale chociaz sie zawezyl :D

09 Sty 2007, 17:56

Usuwasz przez Panel Sterowania -> Dodaj Usun Programy szukasz kodekow usuwasz.
Po usunieciu szukasz pozostalosci takich jak np foldery w Program Files.
Na koniec po deinstalacji czyscisz rejest z pouostawionych wpisow.
Bardzo dobrym programem do tego jest JV 16 Power Tools
do pobrania z https://www.instalki.pl/programy/downlo ... Tools.html

tym programem wyszukujesz pozostlych wpisow w rejestrze
wybierasz opcje wyszukaj w rejestrze wpisujesz nazwe kodekow,badzprogramu jaki odinstalowalas ,klikasz na szukaj ,zaznaczasz co znalazl i usuwasz.

Zeby miec pewnosc ze wszystkie zostana usuniete
Klikasz prawym na Mój Komputer -> zarządzaj -> menedżer urządzeń -> rozwijasz -> kontrolery dźwięku , video, gier -> (klikasz dwa razy na) kodery-dekodery video -> właściwości i usuwasz wszystkie

oprócz:

iccvid
ir32_32
iyuv_32
msh261
msh263
msrle32
msvidc32
msyuv
tsbyuv

robisz restart i instalujesz FFDshow :razz:

Jak zrobisz wszystko dobrze to na 99% wszystko bedzie ok

.

09 Sty 2007, 18:24

Zrobilam dokladnie tak, jak podalas. W menadzerze urzadzen, w zakladce dekodery video nie mam w ogole tyhc dwoch pierwszych pozycji!!
Problem wciaz jest :(

09 Sty 2007, 18:47

rayan napisał(a):Okazalo sie ze to wina monitora. Podlaczylam monitor sasiada i wszystko odtwarza elegancko. Przelaczam kabel na moj i jest piksel na pikselu.

Jezeli to jest wina monitora to na programie testowym bylo widac ze jest cos nie tak i na grach tez powinno byc nie najlepiej.
A jak wyglada czarny obrazek zrobiony w paincie otwarty w irfanwiew na calym ekranie (powiekszony do 100% monitora)

09 Sty 2007, 19:20

Jak czarny obrazek ?? Nie rozumiem jak ja mam to zrobic ??

09 Sty 2007, 20:41

Otworz Paint powieksz na caly ekran,wybierz czarny kolor,zrob ramke pendzem,wypelnj i masz czarny obrazek,zapisz i otworz na calym ekranie w irfanwiew.
zobacz jaki bedzie obraz,jednolity czy jakies przebarwienia,tak samo z bialym.

09 Sty 2007, 20:54

obraz jak najbardziej jednolity

09 Sty 2007, 21:14

A wiec monitor jest ok tzn pixle ok.
Kodeki sa jak najbardziej dobre.
Pozostaje Ci pobawic sie ustawieniami,chyba ze ktos jeszcze cos wymysli.

10 Sty 2007, 00:35

Hmm....a jaki sąsiad ma monitor?Twój jest dość duży 19" więc proponuję zmienić rozdzielczość na wyższą .

10 Sty 2007, 22:26

Ja mam 19" Nec LCD, sasiad stary monitorek 17"

11 Sty 2007, 00:13

No więc popróbuj na innych rozdzielczościach.Jak on ma 17 a twoja karta ma ustawioną rozdziałkę 1024x768 to jego obraz będzię ok a twój nie.
Ustaw na nominalną dla twojego monitora czyli 1280 x 1024 piksele i to jest twój pułąp wyjściowy.I potem tylko w górę.
Monitor jest dobrej klasy i powinno być ok.

11 Sty 2007, 10:57

Probowalam juz na kazdej rozdzieloczosci. Standardowej i niestandardowej. Nic nie pomaga. Kodeki najnowsze z neta, sterowniki to samo, film jakosci DVD i klatka. I co ja mam robic ??

11 Sty 2007, 21:45

Pozostaje próba twojego monitora na kompie sąsiada.
Oczywiście jak przerobiłaś wszystkie możliwości ustawień na samym monitorze,w opcjach karty graficznej i opcjach samych playerów (myślę,że przetestowałaś kilka).
Nie wspomnę o kodekach i sterownikach ASPI(które chyba nie mają na to wpływu ale...)
Jak sprawa wygląda z filmami,które masz na dysku ?Jest tak samo jak z płytkami?
Jeżeli zainstalowałaś ffdshow pogrzeb trochę w ustawieniach.
Tu masz wskazówki co i jak,bo nie ma sensu wszystkiego się ciebie pytać
LINK ==>
Kod:
http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=1941
Wyślij odpowiedź