Witam Was :exclam:
Mam bardzo frapujacy problem. Otoz niedawno dostalam w prezencie na urodziny od taty nowy komputer, podaje jego charakterystyke:
Core Dudo - E6300 1,86GHz
Asus P5B
2x512MB RAM Gaill
Galaxy GeForce 7900 GS 256MB Zalman
Seagate Barracuda 250GB
monitor: NEC Multisync 90 GX2 Pro 19"
itd...
Jak sami widzicie zestaw jest dosc mocny. Na tescie w programie 3D Mark 03 uzyskalam 12964 pkt. Nie wiem czy to duzo, nie znam sie na tyle. Problem moj jest jednak innej natury. Pojawia sie gdy wlaczam film na komputerze i odtwarzam go w opcji full screen (innej sobie nie wyobrazam do ogladania filmow). Obraz jest baaaardzo niedokladny, tzn. widac piksele, moze nie w jakims b. duzym stopniu, ale na tyle by rzucalo sie to w oczy. Nie jest to wina jakosci filmu, poniewaz nawet oryginalny film z gazety w formacie DVD prezentuje sie slabiutko, po prostu obraz jest nieczysty.
Zapewne od razu podpowiecie 2 rzeczy, na to sama tez wpadlam
- kodeki i sterowniki.
Otoz kilka dni temu pobralam i zainstalowalam sterownik do mojej karty graficznej z oryginalnej strony nVidia. Posiadam tez wgrane sterowniki do plyty glownej i monitora oraz kodeki (Combined-Community-Codec-Pack-2006-12-15). Nic to jednak nie pomaga. Jezeli bedzie trzeba to wrzuce kilka screenow z wybranych ustawien.
Baaardzo prosze Was chlopaki o pomoc bo juz wielu osob pytalam i kazdy rozklada rece.
Pozdrawiam, Renata :exclam:
PS. Tekst ten pisal moj sasiad, ja dyktowalam
, wiec nie powinno byc zadnych pomylek technicznych w nazwach, ale z gory sorry, wiem ze znawcow tematu drazni jak ktos przekreca nazwy wlasne.