Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Win Vista Home premium - errors & bluescreens

11 Gru 2007, 20:39

Więc. Posiadam Viste od wakacji stopniowo powoli siada... w tej chwili poprostu przesadza.
Nie moge teraz ruszać ikonami... ( niemoge ich przestawiać na pulpicie ) i niektóre operacje drag-and-drop też nie działają. Wydajność także mała... czasami np grając w Wiedźmina wyskakuje komunikat, że sterownik ekranu padł lecz odzyskał sprawność, często przez to zmienia się interface z Aero na podstawowy. Reszty grzechów niepamiętam lecz ogólnie n/c

Bluescreeny:
Dzieje się to przewaznie gdy system jest mocno przeciążony. np minimalizując gry albo przez inne programy w tle. Poprostu bluescreen zrzut pamięci i res.

PAGE_FAULT _IN_NONPAGE_AREA
error pliku win32k.sys
Image

Memtest - 0 errors
spyware&viruses = 0

mój komputer to:
Core 2 e4400 2x2gh
Geforce 8400gs 256mb
Dysk SATA II hitachi 250gb
płyta Asus P4M900
1gb DDR2 samsung 667mgh ( drugie 1gb w drodze :P )

Can someone help me ? :<
( zainstalował bym XP lecz słyszałem że są problemy w tym OS`ie z SATAII... )

11 Gru 2007, 20:59

wiesz co znam ten scenariusz z bluescreenami, miałem tak samo tylko że ja miałem uszkodzony procesor

Re: Win Vista Home premium - errors & bluescreens

12 Gru 2007, 01:44

oemgie napisał(a):
Can someone help me ? :<
( zainstalował bym XP lecz słyszałem że są problemy w tym OS`ie z SATAII... )

Co Ci szkodzi spróbować i tak z tego co widzę czeka Cię w najbliższym czasie reinstalka windowsa :( .

12 Gru 2007, 08:19

marcin56543988 napisał(a):wiesz co znam ten scenariusz z bluescreenami, miałem tak samo tylko że ja miałem uszkodzony procesor

Wg mnie odpada - komputer ma 4 mies.

ale pytanie. Czy Viste da sie jeszcze odratować w tym przypadku ? xD czy reinstal tylko ? :D
Wyślij odpowiedź