Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

win xp home edytion version 2002

15 Wrz 2006, 13:40

wiec mam takie pytaniekupilem w uk laptopa i przy wlaczeniu kompa poraz pierwszy moglem sobie wybrac wybor jezyka wina z jakiego kraju jaki jezyk i jaka klawiatura wszystko poustawialem na polski i tylko polska klawiatura mi sie zrobila mozna gdzies w systemie zmienic jezyk odrazu mowie ze cd z winem niedostalem ale byl tak zaprogramowany zebym odrazu zrobil dysk startowy i to tylko posiadam

15 Wrz 2006, 13:57

sprobuj w panel sterowania =>opcjach regionalnych

15 Wrz 2006, 15:25

prubowalem ale nic to niedalo wszystko dalej jest po angielsku ale czyta mi polskie ą ę ł ś ć wiec niejest tak zle

15 Wrz 2006, 16:08

Nie ma mozliwosci zmienic jezyka systemu.
Z tym wyborem wersji jezykowej to byl jakis kit,cos chyba nie tak zrozumiales,bo nie ma takich wersji Windowsa.
W jakim jezyku masz zainstalowanego Windowsa w takim jest i nic nie zrobisz.

16 Wrz 2006, 00:15

no wlasnie angol u ktorego kupowalem laptopa powiedzial mi ze moge zmienic sobie jezyk na jaki chce i byly wybory coi tez mnie zdziwilo bo nigdy niewidzialem takiego czegos wiec pytam sie tutaj czy jest mozliwosc jak podnioslem klape laptopa odpalilem to wyskoczyly mi 3 ramki 1 byla do z jakiego kraju 2 jaki jezyk 3 jaka klawiatura dlatego tez sie pytam ale widocznie nieda sie juz nic zrobic najwazniejsze ze czyta polskie znaki ze moge normalnie ogladac film z napisami€:)

16 Wrz 2006, 12:05

Takie ustawienia z jakiego kraju,jaki jezyk,jaka klawiatura,to sa w kazdym windowsie,zawszemozesz zmienc jezyk klawiature itd,ale nie zmienisz jezyka systemu.
np.za wybor jezyka jest odpowiedzialna usluga ctfmon,jezeli nie uzywasz kilku jezykow dobrze jest wylaczyc,bo jest pamieciozerny.
Panel sterowanie -> opcje regionalane -> jezyki -> szczegoly -> zaawansowane -> wylacz zaawansowane uslugi tekstowe.
Zniknie wtedy z paska zadan opcja zmiany jezyka,co w niczym nie przeszkadza,bo zawsze bedzie dzialal skrot klawiaturowy lewy alt + shift.
Co do reszty co na poczatku miales to wszystko ustawiasz w panel sterowania-opcje jezykowe i regionalne.

16 Wrz 2006, 12:15

zino napisał(a):no wlasnie angol u ktorego kupowalem laptopa powiedzial mi ze moge zmienic sobie jezyk na jaki chce i byly wybory coi tez mnie zdziwilo bo nigdy niewidzialem takiego czegos wiec pytam sie tutaj czy jest mozliwosc jak podnioslem klape laptopa odpalilem to wyskoczyly mi 3 ramki 1 byla do z jakiego kraju 2 jaki jezyk 3 jaka klawiatura dlatego tez sie pytam ale widocznie nieda sie juz nic zrobic najwazniejsze ze czyta polskie znaki ze moge normalnie ogladac film z napisami€:)

angol jak taki jeden pytał się mnie w budzie co to jest laptop odpowidziałem mu a on mi powiedział mi że myślał że laptop "nigdy nie ma wirusów" coś w tym stylu
straszne co ne ?

Przeczytaj REGULAMIN

15 Paź 2006, 11:53

Jednak da sie spolszczyc Windowsa,niestety tylko wersje XP Pro i chyba tylko wersje en.
Potrzebna jest do tego nakladka MUI

http://www.microsoft.com/globaldev/DrIn ... UIFaq.mspx

http://www.microsoft.com/globaldev/DrIn ... uifaq.mspx
Wyślij odpowiedź