TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Windows 8.1 i wyciszanie innych dźwięków podczas rozmowy

Tematy związane z obróbka, edycją, konwersją plików foto, audio oraz video.

Windows 8.1 i wyciszanie innych dźwięków podczas rozmowy

Postprzez beznazwowy » 04 Lut 2016, 18:35

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/48.0.2564.97 Safari/537.36

Witam. Sprawiłem sobie niedawno nowego laptopa z fabryczną 8.1. Wszystko było ok do czasu zainstalowania komunikatora poprzez który rozmawiam ze swoim teamem w rozgrywkach sieciowych, nie, to nie Skype :) Komunikator jest poustawiany tak jak trzeba, i jestem co do tego pewny, więc to raczej nie wina komunikatora. Do rzeczy: gdy już odpale komunikator, zauważyłem, że wycisza mi wszystkie dźwieki pozostałe, najlepszy przykład to będzie np. youtube - głośność dość mocno spada. w grze jest to samo - porządnie maleje dźwięk całej gry. Poczytałem sporo o tym problemie i nie bardzo porady w sieci pomagają. Aktualizacja sterowników dźwiękowych również nic nie dała (zgineła mi ikonka Realteka przy starcie systemu, więc jakby ktoś miał pomysły jak to naprawić byłoby fajnie. Folder autostart jest pusty jak coś). Prawy na głośniczek na pasku zadań -> dźwięk -> komunikacja -> gdy w systemie Windows zostanie wykryta aktywna komunikacja, jest zaznaczone "nic nie rób". I teraz być może ciekawostka: Prawy na głośniczek na pasku zadań -> dźwięk -> nagrywanie i już samo wejście na tą zakładke mi wycisza dźwięk jeśli jakiś mam aktywny (przykład to chociażby wspomniany youtube) Jako domyślny jest mikrofon wbudowany w laptopa i z niego korzystam (żadne podłączone słuchawki, zewnętrzne mikrofony itp) Ok, bierzemy na właściwości domyślnego mikrofonu i zakładka "zaawansowane", w trybie wyłączności jest wszystko odznaczone (w sieci była taka porada, ale i to nie pomogło) Jesteśmy dalej na właściwościach mikrofonu i zakładka "rozszerzenia", zaznaczone "tryb natychmiastowy" oraz "połączenie osobiste". Prawy na głośniczek na pasku zadań -> dźwięk -> odtwarzanie - może tu jest rozwiązanie? W menedżerze Realteka w zakładce "mikrofon" domyślne jest zaznaczone połączenie osobiste. To byłyby wszystkie opcje gdzie szukałem problemu. Może znajdzie się ktoś zdecydowanie bardziej obeznany w tych dźwiękowych sprawach i mnie poratuje? Byłoby naprawde fajnie, bo póki co wciąż nie znalazłem rozwiązania. Na całkowicie wyciszonych dźwiekach gry to niezbyt fajna rozgrywka. Mój team też nie ma na to rady. Miałem XP i 7 - i w jednym jak i drugim nie bylo tego problemu nigdy. Z góry dziekuje za zainteresowanie się tematem
beznazwowy
Postujący
Postujący

Dołączenie: 30 Sie 2006, 14:25

Powróć do Obróbka Foto, Audio, Video

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]