Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Windows 9 - kiedy?

01 Lut 2014, 19:25

Witam. Czy ktoś orientuje się kiedy wyjdzie Windows 9? Czy można będzie wykonać aktualizację z 8 do 9? Słyszałam, że Microsoft wprowadzi wiele nowości np gesty. Ciekawa jestem czy będzie to funkcjonalne, choć wydaje mi się, że będzie to bardziej bajer nic nie wnoszący. Liczę na to, że system ten będzie działał szybciej niż Windows 8.

Re: Windows 9 - kiedy?

01 Lut 2014, 21:05

Nieoficjalnie mówi się o premierze w kwietniu 2015.

Czy można będzie wykonać aktualizację z 8 do 9

Podejrzewam, że pewnie można będzie zakupić upgrade. Tak jak to było z poprzednimi wersjami Windows.

01 Lut 2014, 21:09

Nie jest znana dokładna data premiery ale Microsoft ma zwyczaj wydawać nowe OS'y co 2-3 lata. Premiera Windows 8 miała miejsce 26 października 2012 więc nową wersję powinniśmy zobaczyć około 2015. Nie rozumiem dlaczego pytasz czy Windows 9 będzie szybszy od ósemki. Windows 8 to naprawdę szybki i wydajny OS. Chyba najlepszy pod tym względem w historii. Póki co warto skupić się na nadchodzącej aktualizacji Windows 8.1 Update 1.

03 Lut 2014, 12:03

Co do szybkości to się zgadzam, ale ze stabilnością jest już gorzej. Miałem kilka problemów z aplikacjami stworzonymi przez Microsoft. Musiałem je np. uruchamiać w trybie zgodności z Windows 7. Mimo to i tak nie wszystko działało jak należy. Szukając rozwiązania natknąłem się na odpowiedź pracownika MS, który polecał instalację oprogramowania innego producenta (to i tak jednak nie pomogło).

08 Lut 2014, 22:21

Co drugi wychodzi im dobry, więc może 9 będzie godnym następcą siódemki...

09 Lut 2014, 01:37

W sumie Windows 8 jest bardzo dobrym systemem, tylko Microsoft zawalił sprawę wciskając na siłę Modern UI zamiast menu Start. Taki interfejs nadaje się na ekrany dotykowe, a nie tradycyjne komputery. Zresztą przyzwyczajenie też robi swoje i wielu ludzi przeżyło mały szok, gdy zobaczyli kafle. A wystarczyło zostawić możliwość wyboru pomiędzy menu Start, a Modern UI i na pewno taka fala krytyki by nie spadła na ten system.

12 Lut 2014, 14:46

Mówi się o okolicach kwietnia 2015 r.
Ostatnio edytowany przez Mokij72, 08 Kwi 2014, 10:26, edytowano w sumie 1 raz

19 Lut 2014, 16:12

Moim zdaniem jeśli potwierdzi się że 04.2015 to nie co za wcześnie. Nie zdążą wyłapać wszystkich błedów z ósemki ;)

12 Wrz 2014, 14:22

Warto odkopać, bo już chyba niedługo :) Film z tym jak na chwilę obecną wygląda Windows 9 na http://www.instalki.pl/aktualnosci/soft ... wideo.html
--
/Podmieniłem link
Wyślij odpowiedź