Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Re: Windows defender nie włącza się(0x800705b4) na Windowsie

26 Wrz 2013, 21:32

_D_@_N_!_0_ napisał(a):Przyczyna jest korzystanie z Ccleanera i UnistallToola

Gówno prawda, bo zarówno CCleaner, jak i Uninstall Tool (jeśli chodzi o ten program) obsługują „8”. Dobrą wymówkę sobie w Micro$ofcie znaleźli.

26 Wrz 2013, 21:41

Dokładnie. Poza tym, czy używałeś specjalnego narzędzia do odinstalowania Nortona -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... _Tool.html ?

27 Wrz 2013, 09:55

Problem został rozwiązany. Pisząc ten post, napisałem również do Microsoftu. Ich serwisant skontaktował się ze mną i rozwiązaliśmy problem przez recovery. Każdy antywirus trzeba odinstalowywać ich własnymi programami do tego, bo żaden program tego lepiej nie zrobi. Takie programy jak UnistallTool czy CCleaner teraz tylko szkodzą systemowi Windows 8, który już potrafi o siebie zadbać i sprawdziłem to i na prawdę działa fajnie. Windows Defender działa poprawnie i bardzo dobrze współgra z systemem. Problem rozwiązany, temat do zamknięcia. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc i chęci.

28 Wrz 2013, 18:36

Takie programy jak UnistallTool czy CCleaner teraz tylko szkodzą systemowi Windows 8, który już potrafi o siebie zadbać i sprawdziłem to i na prawdę działa fajnie

Niezłe bzdury, szczególnie jeśli chodzi o CCleaner. A antywirusy powinno się usuwać przeznaczonymi do tego narzędziami, akurat programy typu UnistallTool się do tego nie nadają.
Wyślij odpowiedź