Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Windows MX: czy warto instalować?

17 Mar 2013, 23:35

Tutaj chodzi o zapytanie, czy warto instalować MX na PC? Slyszalem że gry chodzą, komputer szybciej chodzi więc super. Dla pojętych w temacie - która wersja jest wg. was lepsza do instalacji na kompie celeron 2 ghz, 512 ram, geforce4 mx 4000? Dzięki za odp.

Re: Windows MX

18 Mar 2013, 00:02

czy warto instalować MX na PC

Nie.

Zainstaluj zwykłego XP. Przecież można go dodatkowo zoptymalizować choćby przez wyłączenie zbędnych usług i programów z autostartu. A nie bawić się w jakieś kastraty i inne tego wynalazki.
Ktoś okroi system z kilku usług (oczywiście nieumiejętnie), wrzuci kilka programów, kompozycji, sterowników i myśli, że zrobił system lepszy niż ekipa Microsoftu, a ludzie w to wierzą... A później jest płacz, że "to mi nie działa", "tego nie mogę zainstalować", "tego programu nie mogę uruchomić", " po użyciu tego narzędzia system się wysypał" i inne cuda. I naprawić taki system często jest bardzo trudno, albo się po prostu nie da.

Re: Windows MX: czy warto instalować?

18 Mar 2013, 21:34

Może i jest taki "syf", ale ma przynajmniej sterowniki a nie jakieś problemy z podłączeniem czego kolwiek oprócz pendrive, klawiatury i myszki. Czy przypadkiem windows xp professional nie ma więcej sterowników wbudowanych?

18 Mar 2013, 22:12

Nie.

Nie wiem jaki masz sprzęt, bo skoro dla Ciebie priorytetem są sterowniki to może warto by było zainstalować 7 lub 8, a nie staruszka XP. One mają na prawdę sporo "wbudowanych" sterowników.

19 Mar 2013, 15:10

Wiem o tym, ale mój staruszek (chodzi o pc) który żyje więcej niż XP (!) raczej nie uciągnie Visty, już nie mówiąc o 7 lub 8.
Wyślij odpowiedź