Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
19 Paź 2008, 12:21
witam, chciałem zapytac czy ktoś instalował ta wersję, i czy mógł by się podzielic wrażeniami (wydajność, itp )
19 Paź 2008, 12:47
Różnie. Dam przykład z moich doświadczeń. Ja to zainstalowałem i u mnie był kompletnie niestabilny i mało wydajny, często się zawieszał, gorzej niż normalny XP. Kuzyn zainstalował - chodziło jak marzenie.
U jednego chodzi dobrze, u jednego tragicznie. Samemu nie zainstalujesz to się nie przekonasz jak będzie u Ciebie chodzić.
19 Paź 2008, 13:17
Ja z tego windowsa korzystam i nie narzekam graficznie jest OK, windows ma kilka poprawek i ma sp3 ja polecam wersje malcolmX 7F poprawka wersji mx7. Windows dobrze u mnie chodzi i nie narzekam,nic mi nie zwiesza jestem zadowolony tą modyfikacją z xp pod viste, jeśli masz kartę muzyczną realtek to są problemy z zainstalowaniem sterowników do dźwięku trzeba pozmieniać nazwy w rejestrach to tylko 5min roboty, jak miałbyś z tym dźwiękiem problem pisz na pw to się zgadamy to ci wszystko po kolei wytłumaczę.
19 Paź 2008, 16:59
Dawid255151 a możesz powiedzieć skąd masz ta wersje poprawioną? bo na necie znajduje tylko standardowa wersje mx7
19 Paź 2008, 17:09
spider2007 napisał(a):Dawid255151 a możesz powiedzieć skąd masz ta wersje poprawioną? bo na necie znajduje tylko standardowa wersje mx7
PW
19 Paź 2008, 19:13
Modyfikacja sytemu ogólnie dobra, ale jeśli zależy Ci na nienagannej stabilności to polecałbym raczej sam czysty system który jest stabilny
19 Paź 2008, 19:42
LORDD93 napisał(a):Modyfikacja sytemu ogólnie dobra, ale jeśli zależy Ci na nienagannej stabilności to polecałbym raczej sam czysty system który jest stabilny
Moim zdaniem najbardziej stabilny system to linux a co do linuxa to już gadać z LucaSem on go posiada więc powinien coś wiedzieć...
19 Paź 2008, 19:45
Może i jest najbardziej stabilny, ale my teraz mówimy tutaj o Windowsie
I jeśli o Windowsa chodzi to lepiej nie bawić się w żadne przeróbki tylko mieć normalnego Windows'a i zainstalować jakieś themy.
19 Paź 2008, 19:59
Akurat MX7F to nie żaden chłam tylko windows oczyszczony z dupereli i ma dodanego sp3 i fajne efekty graficzne, windows szybciej pracuje niż standardowy XP.
19 Paź 2008, 20:47
Jak Dawid myślisz co wycieli ?
Kilka usług które mulą komputer tak.
Mój kolega ma to właśnie na komputerze i już nie może grać w gry
Nie polecam instalowania żadnych wersji okrojonych programów etc.
To się mija z celem!
19 Paź 2008, 21:35
murarz777 napisał(a):Jak Dawid myślisz co wycieli ?
Kilka usług które mulą komputer tak.
Mój kolega ma to właśnie na komputerze i już nie może grać w gry
Nie polecam instalowania żadnych wersji okrojonych programów etc.
To się mija z celem!
U mnie gry chodzą wszystkie jakie instalowałem oprócz SA,ale zawsze jakiś minus musi być.
19 Paź 2008, 21:55
Co to sp3 nie będę się wypowiadał....napisze tylko tyle następnego dnia po instalacji zrobiłem format 'c'.
Co do modyfikacji windowsa to odradzam je stanowczo.... mija się to celem jedne działają lepiej inne gorzej ale wszystkie mają jedna wadę są cholernie niestabilne. Wiec chcą nie chcąc i tak wrócisz do normalnego systemu.
20 Paź 2008, 15:33
Na mojej maszynie wirtualnej chodzi git
21 Paź 2008, 22:29
A ja tam nie narzekam na mx7, chodził mi 3dni bez tam znowu problemów.
Szybko wszystko chodziło, dwa razy jedynie explorer.exe restarta dostał z jakiegoś powodu.
A takto rano zawsze jak patrzyłem to przeważnie system tak zamulał bo dawno(pare h) go nie używałem.
Wytrzymał 3 dni, więcej nie było potrzeby a zwykłego XP po dniu musiałem reebot bo nie dawało się wytrzymać, explorer.exe co chwile, różne błędy.
21 Paź 2008, 22:41
Te malcolmy robi gościu i ja powiem wam tak szczerze że ta wersja mx7F jest najbardziej udana ze wszystkich, gościu pisał po wystawieniu tej wersji że jest to jego ostania wersja z malcolmów więc pewnie już żadnej wersji nie będzie.