Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Windows Xp Home Edition SP2 czy SP3?

09 Maj 2009, 14:18

od jakiegoś czasu zastanawiam się czy aktualizować Windowsa do SP3. z jednej strony fajnie bo nowsze, a z drugiej obawiam się że niektóre programy/gry mogą nie działać i co wtedy? znowu instalować system.
co radzicie :?: aktualizować czy nie :?:
czy dodatek SP3 jest dobry, dużo poprawia :?:

Re: Windows Xp Home Edition SP2 czy SP3?

09 Maj 2009, 16:25

Ja instalowałem SP3 dla XP (aby zagrać w GTA IV). Szczerze mówiąc nie zauważyłem żadnych zmian (po za tym że z partycji systemowej zniknęło mi 500 MB ;) ). Programy jak chodziły tak chodzą... :grin:

10 Maj 2009, 11:37

Ja tam tego dylematu nie miałem bo mam Windowsa z sp3 :).

Szczerze to Ci powiem zawsze trochę bezpieczniej....więcej poprawek łatek i innych bajerów.
A co do programów/gier to chyba coraz więcej aplikacji wymaga windows'a z SP3 albo Visty z SP1.

Decyzja należy do Ciebie.

Pozdrawiam.

10 Maj 2009, 12:49

ok, zainstalowałem :? , jakby co zwalę na Was :D , ale teraz tak na serio, jakoś poszło, nawet dość szybko. trochę wolno się uruchamiał, ekran startowy, wcześniej jakieś napisy. szczerze mówiąc to sam boję się cokolwiek ruszać , trochę drogi sprzęt, ale przecież "nie można żyć w strachu".
zobaczymy co z tego wyjdzie.
dziękuję za szybką odpowiedź, pozdrawiam

10 Maj 2009, 20:30

SP3 zawsze można usunąć. Tylko nie "czyść" za bardzo kompa programami typu Odkurzacz. Odinstalowywanie SP3 odbywa sie poprzez Dodaj/Usuń programy w panelu sterowania
Wyślij odpowiedź