Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Windows XP nie działa z płyty

26 Sty 2008, 14:19

Cześć,, Co zrobic gdy nagrałem windowsa XP na płyte tak jak trzeba ale niechce mi go czytać poprostu niewłancza mi sie instalator a na biosa mam hasło i niemoge wejść bo nieznam ale wcześniej juz instalowałem windowsy i nic takiego nie było..Prosze o pomoc

26 Sty 2008, 14:46

Chyba płyta nie ma bottowania, czy jak to sie pisze.

hmm

26 Sty 2008, 15:28

Jak nie jest bootowana to uzyj dyskietki startowej, jak chcesz aby była bootowana płyta musisz zrobic obraz płyty i nagrać na płyte np z iso, zycze powodzenia...

26 Sty 2008, 20:04

A jak to zrobić..????

hmmm

27 Sty 2008, 02:48

Jak chcesz ruszyć z dyskietki startowej musisz wpisać do niej po wystartowaniu literke napędu w którym płyta się znajduje i setup.exe powinno wystartować. A jeżeli chcesz mieć płyte bootowaną musisz zrobić obra tej płyty w nero i ten obraz nagrać na 2 płyte, życze powodzenia.

27 Sty 2008, 11:44

Jeśli masz hasło na biosie to nielepiej ci zrestartować biosa? wyciągnij baterie na chwilkę i niemasz już hasła.I wtedy wejdz w bios i ustaw aby pierwszy startował cd-rom i powinno być ok.

hmmm

27 Sty 2008, 13:05

A nie lepiej zewrzyć zworki koło baterii, wtedy usówa hasło itp..

Re: hmmm

27 Sty 2008, 14:09

ksysumen napisał(a):A nie lepiej zewrzyć zworki koło baterii, wtedy usówa hasło itp..

Ale jak ktoś niewie oco chodzi i niewie np która to zworka to najprościej jest wyciągnąc baterie i włożyć ją na nowo
Wyślij odpowiedź