Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
30 Kwi 2008, 18:19
Chciałem powiedzieć że jak ktoś ma pirata to może SP3 na luzie instalować bo działa :]
Ale chciałem powiedzieć że nie warto...
Pasek start, wszystkie kompozycje itp. zostaje stare... a komp muli...
włącza sie dłużej bardziej muli nawet na moim kompie, a powinno to chodzić jak z bajki...
Ale to że chodzi na piracie to aż mnie zdziwiło...bałem sie sprawdzić na moim kompku starym ale poszło na luzie, i nie wiem czy zainstaluje do mojego nowego...Jak ma tak chodzić jak na starym to nie chce...
Screenik z mojego starego kompka:
30 Kwi 2008, 18:43
A czego się spodziewałeś? Innego wyglądu? To nie system tylko poprawki. Service Pack 3 to w 90 kilku % paczka poprawek. Do tego kilka nowych komponentów takich jak: MMC 3.0, MSXML6, Windows Installer 3.1 v2 i kilka funkcji do sieci.
30 Kwi 2008, 18:48
Z tego co czytałem ma być cała szata graficzna z Visty
30 Kwi 2008, 18:51
Ja pierwszy raz słyszę coś takiego i nie wiem gdzie to wyczytałeś... XP to XP i bardzo wątpię w to.
30 Kwi 2008, 19:58
Zrób na nowo czystkę w usługach powinno hulać.
Nie instalowałem jeszcze sp3 ,bo działam teraz na Viście a drugi komp hula mi bez sp3 i nie zamierzam narazie nic zmieniać.
Jak już się zdecyduje to scale sp3 z systemem albo instalne na czysty system.Tak było z sp1,2 i tak zapewne jest i teraz,że lepiej na czyściocha instalnąć.
30 Kwi 2008, 20:13
EH...
Może jakaś porada jak to zrobić? Zrobić formata i wtedy?
30 Kwi 2008, 20:35
SP3 zawiera wszystkie poprawki, które były w poprzednich Service Pack'ach + nowe, więc nie powinno robić różnicy czy instalujemy na system z którymkolwiek SP czy na "czysty".
adamsio ja bym radził odinstalować normalnie przez Panel sterowania, jeżeli według Ciebie nie spisuje się.
A tak szczerze mówiąc to na razie nie myślę o SP3.
30 Kwi 2008, 20:49
Ja też z początku nie byłem tym zachwycyny ale jednak do odważnych świat należy i zainstalowałem i jestem pozytywnie zadowolony, system przyspieszył, mniej jest błedów, prędzej się eksplolator windows uruchamia, ogólnie jest ok
30 Kwi 2008, 21:01
Bozz może źle się wyraziłem albo mnie źle zrozumiałeś.
Nie chodziło mi o czysty XP tylko o świeżą instalkę czyli po formacie.A czy to będzie goły XP czy z sp1 czy 2 to już nie stanowi
Po prostu sam sys bez żadnych poinstalowanych progsów.
adamsio zerknąłeś w usługi i wył.zbędne? to samo w autostarcie.
30 Kwi 2008, 21:05
OK
Ja myślę zintegrować w nLite i zainstalować ale to dopiero przy formacie
30 Kwi 2008, 21:31
SP instaluje sie tylko na czysty system,albo integruje i robi wlasna instalke.
Co do SP3 to najwazniejsze ze obsluguje 2 rdzenie a tak to same poprawki,ktore najlepiej instalowac z SP.
07 Maj 2008, 18:51
Witam. Mam problem z pobraniem SP3. Posiadam legalny system. Podczas wybierania aktualizacji [obojętnie czy ekspresowa czy niestandardowa] wyskakuje mi błąd 0x80248011. Próbowałem robic jak kazali ale nic z tego nie wyszło. Mam nadzieję, że podczas tych ,,zmagań" nic nie poprzestawiałem. Co mam teraz zrobić? Czy ktoś spotkał się z takim samym problemem? Proszę o pomoc.
08 Maj 2008, 21:14
@adamsio napisałeś "Ale chciałem powiedzieć że nie warto... Pasek start, wszystkie kompozycje itp. zostaje stare... a komp muli..." Możę i Ci muli, może to być wina "syfów" w windzie ... U Mnie śmiga elegancko jednakże nie polecam tego Service Packa dla Graczy ... Szkoda czasu i na pobieranie jak i samą instalację ... Póki co zostańcie przy Swoich starych systemach operacyjnych
09 Maj 2008, 16:44
Co 2 tyg. Log w Bezpieczeństwo, oraz skan ESET Smart Security, Kaspersky On-line, Symentec On-line, MKS on-Line.
Co tydz. usuwam Niepotrzebne pliki windy, Oczyszczam dysk z nieużywanych plików...
Dbam o system i o kompa wiec mi nie mów że mam może jakiś syfiasty system, Żeby dobrze chodziło racja, format bardzo przydatny, ale po co? Kolosalnie to nie zmieni pracy kompa, ponieważ Sp3 z tego co czytałem ma większe wymagania od Sp2 Dlatego może wolniej chodzić...
Co do SP3 to najważniejsze ze obsługuje 2 rdzenie
To znaczy ze jak mam proca dwu rdzeniowego i miałem sp2 to chodził mi tylko i wyłącznie 1 rdzeń?
09 Maj 2008, 19:31
adamsio napisał(a):
To znaczy ze jak mam proca dwu rdzeniowego i miałem sp2 to chodził mi tylko i wyłącznie 1 rdzeń?
Hmm ,dobre pytanie .
Nie sądzę by tak było .Rdzenie śmigają oba ale Winda widzi to jako dwa procki.I brak obsługi procków 2-rdzeniowych dla posiadaczy takowych było deko niekomfortowe.Więc stąd w sp3 obsługa tych procków i wykorzystanie ich potencjału.