Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
02 Kwi 2010, 22:45
Malwarebytes wykrył wirusa w:
C:\WINDOWS\system32\config\systemprofile\Dane aplikacji\fvgqad.dat (Malware.Trace)
Quarantined and deleted successfully.Usunąłem przez malware,po ponownym skanie nic nie znalazło,ale proszę o sprawdzenie logu z otl,gmer nie działa na moim kompie.
http://wklej.eu./index.php?id=c285e5ac6bhttp://wklej.eu./index.php?id=b8c416fbd7
03 Kwi 2010, 08:09
Log z OTL ucięty, wrzuć go na wklejto
gmer nie działa na moim kompie.
Sterownik
sptd nie wyłączony. Użyj
Defoggera
03 Kwi 2010, 09:53
Nie mogę wkleić na wklej.to ,bo się strona resetuje podczas wczytywania,natomiast w gmer wyłączyłem sterownik,ale program skanuje tylko do pewnego momentu i potem komp się wiesza
Tu kawałek logu z gmera:
http://wklej.eu/index.php?id=99b35f8c67
Ostatnio edytowany przez
Piotrek1979, 03 Kwi 2010, 19:45, edytowano w sumie 1 raz
04 Kwi 2010, 11:29
Odinstaluj
DAEMON Tools ToolbarUruchom OTL
w oknie
Custom Scans/Fixes wklej:
:OTL
O4 - HKLM..\Run: [Acrobat Assistant 7.0] File not found
O4 - HKLM..\Run: [SunJavaUpdateSched] File not found
:Commands
[emptytemp]
Klikasz
Run Fix. Następnie:
W OTL kliknij
CleanUpPrzeczyść dysk oraz rejestr
CCleanerWyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach
Instrukcja
04 Kwi 2010, 17:40
Dziękuję za odpowiedź,zrobiłem wszystko po kolei,ale co dalej z tym daemonem-mogę go zainstalować ponownie,czy ściągnąć jakiegoś innego daemona,ewentualnie proszę o jakiś link na dobrego.
04 Kwi 2010, 18:09
Nie rozumiem o co chodzi. Przecież nie kazałem odinstalowywać Daemona tylko śmieciarski toolbar od niego pochodzący.
04 Kwi 2010, 18:40
Rozumiem,a ja odinstalowałem całego
Zainstaluje jeszcze raz,a jak odinstalować sam toolbar?
04 Kwi 2010, 18:42
Panel sterowania
Dodaj lub usuń programy (o ile jeszcze tam jest, bo jeśli odinstalowałeś całego to toolbar też mógł się usunąć). W każdym razie jak będziesz od nowa instalował Daemona to odznacz instalację tego śmieciarskiego toolbara.
04 Kwi 2010, 18:44
Dzięki wielkie za wszystko.Fajnie,że jest ktoś taki jak Ty.Wesołych Świąt życzę.